Dossier Klimaatcrisis

koeien weidegang

Nieuws Klimaat

Klimaat kost landbouw 1 tot 2 miljard euro

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) heeft woensdag 13 maart de doorrekening van de klimaatplannen naar buiten gebracht. Om de geplande CO2-reductiedoelen te halen, moet de landbouwsector tot en met 2030 tussen de €1 en €2 miljard uittrekken.
13 Maart 2019
gras grasland melkveebedrijf koeien weidegang grazen

Nieuws Melk

Arla-boer moet in 2050 klimaatneutraal zijn

Arla heeft nieuwe maatregelen aangekondigd om de uitstoot van CO2 tegen te gaan. De Scandinavische coöperatie heeft als doel om in 2050 CO2-neutraal te werken. In de komende 10 jaar moet de uitstoot met 30% dalen.
11 Maart 2019
vliegtuig vliegen

Nieuws Klimaat

Hoger opgeleide is vaak grootste vervuiler

'A zeggen en B doen'; dat gezegde gaat met name op voor de Nederlanders die zich de meeste zorgen maken over klimaat. Uit onderzoek van I&O Research blijkt dat hoger opgeleiden zich de meeste zorgen maken over klimaatverandering, maar tegelijkertijd vaak zelf de grootste vervuilers zijn.
7 Maart 2019
boerenprotest

Opinie Herre Bartlema

Schooljeugd demonstreert, de landbouw acteert

Scholieren uit het hele land reizen donderdag 7 februari naar Den Haag om gezamenlijk uiting te geven aan hun zorg over de opwarming van de aarde. Het initiatief is een gevolg van het oorspronkelijke denken in combinatie met kopieergedrag. 
6 Februari 2019
windenergie windturbine windmolen energie

Aangeboden door Overstappen.nl

Klimaatwet gesteund door meerderheid

De Klimaatwet wordt door vrijwel alle partijen in de Tweede Kamer gesteund. Bij de wetsbehandeling in het parlement bleek dat Nederland een stap dichterbij het terugbrengen van de broeikasgassen is.
17 December 2018
veevoer voer brok

Achtergrond Jaarcongres Nevedi

'De veevoersector moet leren communiceren'

De veevoersector is ergens wel een traditionele business, die produceert voor een doelgroep die in verband wordt gebracht met milieuvervuiling. Tegelijkertijd toont de sector de ambitie door zich vierkant achter de klimaatdoelen te scharen. Deze boodschap moet alleen nog gecommuniceerd worden.
9 November 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden