Business Insider

Brexit Londen

Nieuws Brexit

EU gaat akkoord met brexit-deal

De regeringsleiders van de landen in de Europese Unie (EU) hebben hun zegen gegeven over het brexit-akkoord. Inmiddels heeft de Britse bevolking een brief van premier Theresa May gekregen, waarin ze steun vraagt voor de overeenkomst. Dat laat Business Insider weten.
26 November 2018
financieel euro pond

Nieuws Brexit

Wat als May's plan weggestemd wordt?

Na wat waarschijnlijk de geschiedenis ingaat als de meest chaotische week in de Britse politiek, blijft er 1 vraag over: wat gebeurt er als het Lagerhuis een streep haalt door het brexit-akkoord dat premier Theresa May met de Europese Unie heeft gesloten? Business Insider zette de mogelijkheden op een rijtje.
20 November 2018
Brexit Londen

Nieuws Brexit

Bij harde brexit eisen China en VS compensatie van EU

Onder meer China en de Verenigde Staten (VS) dreigen de Europese Unie (EU) aansprakelijk te stellen als er een harde of chaotische brexit komt, waarbij de handel tussen het Verenigd Koninkrijk (VK) en de EU ernstig verstoord raakt.
12 November 2018
Kerncentrale

Nieuws Energie

Hebben we kerncentrales nodig om doelen te halen?

Er moeten snel nieuwe kerncentrales gebouwd worden om zo de klimaatdoelen te halen, zo zei VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff in Nieuwsuur. 'Wat mij betreft beginnen we snel. Ik hoop dat we er rationeel naar kijken.' Dat meldt Business Insider.
10 November 2018
financieel pond valuta

Nieuws Brexit

3 scenario's voor het Britse pond

Op vrijdag 29 maart 2019 stapt het Verenigd Koninkrijk (VK) uit de Europese Unie (EU). Er wordt intensief onderhandeld over de vorm van de brexit, maar het is nog steeds onduidelijk hoe dit vertrek eruit gaat zien. Dat meldt Business Insider.
9 November 2018
Trump

Nieuws Handelsoorlog

Aziatische beurzen omhoog door handreiking Trump

De aandelenbeurs in Japan is vrijdag 2 november met stevige winst geëindigd. Opmerkingen van de Amerikaanse president Donald Trump, die zei een goed gesprek te hebben gehad met zijn Chinese collega Xi Jinping, zorgden voor hoop op een spoedig einde van het handelsconflict.
3 November 2018
Trump

Nieuws Rente

Trump gooit olie op het vuur met aanval op Fed

Beleggers konden jaren profiteren van de hulp van de centrale banken: die strooiden met goedkoop geld, zodat rentes laag bleven en beleggen met geleend geld erg goedkoop was. Dat meldt Business Insider.
13 Oktober 2018
financieel euro valuta

Nieuws Rente

Italiaanse minister haalt opnieuw uit naar Europa

Matteo Salvini, de vicepremier van Italië, ziet Jean-Claude Juncker en Pierre Moscovici als de echte vijanden van Europa. Hij lanceerde zijn aanval op de voorzitter van de Europese Commissie en de Commissaris voor Economische Zaken op een congres in Rome. Dat meldt Business Insider.
10 Oktober 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox