Euler Hermes

Boerenbusiness

Opinie Johan Geeroms

Deur staat open voor gen-technologie

Als het gaat om de handel in pootaardappelen en innovatieve veredeling, dan hebben we met aardappelhandelshuis HZPC uit Joure een marktleider in huis. Het is een bedrijf om trots op te zijn.
16 November 2019
boerenprotest

Opinie Johan Geeroms

Landbouwsector is geen zielige sector

Duizenden boeren die hun erf achterlieten en naar Den Haag gingen om te demonstreren. Het initiatief van Agractie bleek een groot succes. De landelijke protestactie kreeg dan ook van alle kanten bijval. Waarom?
8 Oktober 2019
handelsoorlog

Opinie Johan Geeroms

Kansen voor agrarische sector door handelsoorlog?

Het Financieele Dagblad (FD) meldde onlangs dat China steeds vaker aanklopt bij Nederlandse bedrijven. Het lijkt een gevolg van de handelsoorlog met de Verenigde Staten, die inmiddels al ruim 1 jaar aan de gang is. Vooral de Nederlandse land- en tuinbouwsector profiteert van de handelsoorlog.
20 Augustus 2019
graanexport vrachtschip

Opinie Johan Geeroms

Beweeg met veranderingen in wereldhandel mee

In Brazilië en Argentinië kunnen ze de soja voor China niet meer aanslepen. Hetzelfde geldt voor katoen uit Australië. Het gezicht van de wereldhandel verandert. Op dit moment is de handelsoorlog daarvan een belangrijke aanjager.
17 Juli 2019
drone

Opinie Johan Geeroms

Technologie neemt magische proporties aan

Een herder die zijn schapen hoedt met behulp van een drone die blaffende geluiden maakt. Het laat mij glimlachen. Het toont hoe wonderlijk technologische oplossingen kunnen zijn in de landbouwsector.
8 April 2019
financieel euro valuta biljetten

Opinie Walter Toemen

Agri & Food in kopgroep grote faillissementen

Na de stevige daling (in de afgelopen 6 jaar) van het aantal faillissementen in Nederland, voorzien wij voor volgend jaar weer een stijging. Ook in landen als het Verenigd Koninkrijk, Turkije, Noorwegen, Zwitserland, Denemarken en Slowakije verslechtert de situatie.
11 December 2018

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox