Liquiditeitsmonitor

melkveebedrijf koeien weidegang

Nieuws Liquiditeitsmonitor

Melkveehouder ziet fors minder geld op rekening

De kaspositie op melkveebedrijven verbeterde in 2017 sterk, maar in de loop van 2018 ging deze flink onderuit. Dit had met name te maken met de lagere melkopbrengsten. Dat blijkt uit de liquiditeitsmonitor van ABN Amro en Wageningen Economic Research (WUR).
31 Januari 2019
akkerbouw ploegen

Nieuws Liquiditeitsmonitor

Flink meer geld op de rekening bij akkerbouwers

De liquiditeitspositie van akkerbouwbedrijven is in 2018 sterk toegenomen. Dat kwam vooral door een stijging in het vierde kwartaal, omdat vrije producten toen eerder verkocht werden. Dat blijkt uit de liquiditeitsmonitor van ABN Amro en Wageningen Economic Research (WUR).
31 Januari 2019
financieel rekenen euro

Nieuws Liquiditeitsmonitor

Verliezen voor zeugenhouders lopen op

Het zijn pittige tijden voor Nederlandse zeugenhouders. Door historisch lage biggenprijzen lopen de tekorten op tot €20 per big, zo blijkt uit de liquiditeitsmonitor van ABN-AMRO en Wageningen Economic Research (WUR). Vleesvarkenshouders profiteren juist van de lage biggenprijs.
26 Oktober 2018
aardappelen aardappelperceel beregening

Nieuws Liquiditeitsmonitor Akkerbouw

Minder geld op de rekening door beregening

De liquiditeitspositie van akkerbouwbedrijven nam in het derde kwartaal van 2018 fors af, onder andere door extra kosten voor beregening. Dat blijkt uit de liquiditeitsmonitor van ABN-AMRO en Wageningen Economic Research (WUR).
26 Oktober 2018
melk zuivel

Nieuws Liquiditeitsmonitor

Melkveehouder levert 30 euro per koe in

De stand op de rekening-courant van melkveehouders is afgelopen kwartaal gedaald met ruim €30 per koe, dat blijkt uit de Liquiditeitsmonitor van ABN AMRO en de Wageningen Economic Research (WUR). Melkprijzen fosfaatwetgeving en in sommige gevallen de droogte, zijn hier debet aan.
26 Oktober 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden