Plantveredeling

Proefveld KWS

Nieuws Veredeling

Protest tegen patenten op planteigenschappen

Demonstranten hebben het Europees Octrooibureau (EPO) meer dan 175.000 handtekeningen aangeboden tegen het patenteren van natuurlijke plant- en diereigenschappen. De alliantie die protesteert bestaat uit milieuorganisaties, boeren en ontwikkelingshulporganisaties.
22 Maart 2021
Boerenbusiness

Nieuws Crispr-Cas

Veredelingstechniek Crispr-Cas krijgt Nobelprijs

De Nobelprijs voor de scheikunde is toegekend aan de ontwikkelaars van Crispr-Cas. Een techniek die veel informatie geeft over het DNA en die de veredeling kan versnellen. Toch lijkt implementatie in de Europese Unie niet vanzelfsprekend, omdat het Europese Hof van Justitie bepaald heeft dat deze techniek valt onder de juridische definitie van 'genetische modificatie'.
8 Oktober 2020
Louwaars

BB 10 jaar Even bellen met

'Gezond uitgangsmateriaal is het grootste belang'

Plantveredelaars hebben het komend decennia grote uitdagingen voor zich liggen. Om minder afhankelijk te zijn van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen, en om robuuste rassen te ontwikkelen, moeten enorme stappen worden gezet. Brancheorganisatie Plantum probeert hun leden hierbij te steunen. Genoeg redenen dus om te bellen met directeur Niels Louwaars.
24 September 2020
akkerbouw peen peenareaal peenveld

Nieuws Jaaromzet

Omzet Rijk Zwaan krimpt voor het eerst in 13 jaar

Groenteveredelingsbedrijf Rijk Zwaan heeft voor het eerst in 13 jaar tijd een krimpende omzet. De veredelaar van bijvoorbeeld peen en knolselderij heeft een financieel minder jaar achter de rug, voornamelijk door de sterke euro.
23 Oktober 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden