Milieu-impact

canada PepsiCo

Nieuws Verduurzaming

PepsiCo verdubbelt klimaatdoelstelling

PepsiCo heeft de klimaatdoelstelling verdubbelt. Het houdt in dat het bedrijf de absolute uitstoot van broeikasgassen met meer dan 40% wil verminderen tegen 2030. Eerder werd deze doelstelling nog vastgesteld voor het jaar 2040. Voor dat jaar ligt nu een plan om een netto-nuluitstoot te bereiken.
17 Januari 2021
supermarkt frankrijk zuivelconsumptie

Nieuws Food

Frankrijk labelt producten met een Eco-Score

Na de introductie van de 'Nutri-Score' om de voedingswaarde van een product aan te geven, neemt Frankrijk nu een tweede stap in het verduidelijken van voedselverpakkingen. Het land wil namelijk een zogenaamde 'Eco-Score' introduceren om de impact van een product op het milieu te tonen. Beide labels moeten uiteindelijk duidelijk en prominent op een verpakking staan.
15 Januari 2021
windenergie windturbine windmolen energie zonneenergie grasland melkveebedrijf platteland

Opinie Tette Hofstra

De andere kant van het agrarisch verhaal

Duurzaamheid is een toverwoord geworden dat overal op wordt geplakt. In veel gevallen is dat niet terecht. Ieder mens en bedrijf is belastend voor het milieu. Een idee is om met verplichte milieurendement-analyses die belasting en de eventuele positieve bijdrage voor het milieu te berekenen.
24 Augustus 2020
melken melkveebedrijf

Nieuws Onderzoek IATP

Plafond in melkproductie beter voor prijs en milieu

De 13 grootste zuivelondernemingen ter wereld hebben in de periode tussen 2015 en 2017 de melkaanvoer met 8% zien stijgen. Hun broeikasgasuitstoot steeg in diezelfde periode met 11%, harder dus dan de volumegroei. Dat is nadelig voor het milieu én de melkprijs.
23 Juni 2020
koffie

Nieuws Stichting Agri Facts

'Poster over klimaatimpact van dranken klopt niet'

Er klopt niets van de poster over de impact van drinken op het klimaat die Milieu Centraal eerder deze week publiceerde. Dat stelt Stichting Agri Facts (STAF) die om een openlijke rectificatie heeft gevraagd.
24 Juli 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief