JHVEPhoto / Shutterstock.com

Nieuws Verduurzaming

PepsiCo verdubbelt klimaatdoelstelling

17 Januari 2021

PepsiCo heeft de klimaatdoelstelling verdubbelt. Het houdt in dat het bedrijf de absolute uitstoot van broeikasgassen met meer dan 40% wil verminderen tegen 2030. Eerder werd deze doelstelling nog vastgesteld voor het jaar 2040. Voor dat jaar ligt nu een plan om een netto-nuluitstoot te bereiken.

De uitstoot van broeikasgassen in 2030 met 40% verminderd hebben. Dat is het doel dat PepsiCo zichzelf heeft opgelegd. Daarmee verdubbelt het de klimaatdoelstelling. Daarnaast meldt het bedrijf tegen 2040 een netto-nuluitstoot te willen behalen. Dat is een decennium eerder dan vanuit het Klimaatakkoord gevraagd wordt. "De gevolgen van klimaatverandering worden steeds duidelijker en we moeten allemaal een steentje bijdragen om de veranderingen - die nodig zijn om dit probleem aan te pakken - te versnellen", zo schrijft Ramon Laguarta, voorzitter en CEO van PepsiCo, in een persbericht.

Concrete plannen
Specifiek stelt het bedrijf zichzelf als doel om de absolute broeikasgasemissies van de directe activiteiten in 2030 met 75% te verminderen en die van de indirecte waardeketen met 40%. "Omdat de landbouw verantwoordelijk is voor ongeveer 25% van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen en 33% van de uitstoot van PepsiCo hebben we besloten meer bij te dragen aan duurzame landbouw." Daarbij moet volgens het bedrijf onder andere gedacht worden aan een verbeterde bodemgezondheid, biodiversiteit en minder ontbossing.

Een andere manier om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, is het doel om minder plastic te gebruiken en om het aandeel gerecycled materiaal juist te vergroten. En, door de implementatie en verbetering van de ecologisch duurzame productie-, opslag-, transport- en distributielocaties streeft het tenslotte naar maximale efficiëntie in de toeleveringsketen.

boerenbusiness.nl

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Carbon farming

Eerste credits verkocht door Rabo Carbon Bank

Nieuws Energie

Avebe koopt groene energie bij eigen leden in

Achtergrond Biodiversiteit

Biodiversiteit niet altijd beter voor ecosysteem

Achtergrond Aardappelen

Poolse aardappelteler pikt contractprijs niet langer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief