Bedrijfsnieuws McCain Foods

aardappelen frites

Nieuws Aardappelen

McDonald's helpt teler bij verbeteren van bodem

McDonald's zet, in samenwerking met leverancier McCain, een fonds op om aardappeltelers in het Verenigd Koninkrijk te ondersteunen bij het gebruik van innovatieve technieken en technologieën om de bodemkwaliteit en het waterbeheer te verbeteren. Op deze manier willen de bedrijven een bijdrage leveren aan de klimaatdoelen van de overheid.
29 September 2020
mccain

Inside Aardappelen

McCain steekt miljoenen in klimaatverandering

Fritesproducent McCain gaat telers in het Verenigd Koninkrijk helpen zich beter te wapenen tegen de gevolgen van klimaatverandering en de coronacrisis. Het bedrijf doet hiervoor een investering van omgerekend bijna €28 miljoen.
12 Augustus 2020
frites aardappelverwerking

Inside Aardappelen

McCain zet voet aan de grond in Rusland

's Werelds grootste fritesproducent McCain is van plan een fabriek te bouwen in Rusland. Doellocatie is de industrieregio Toela, een kleine 200 kilometer ten zuiden van Moskou.
1 Juli 2020
aardappelen droogte beregening

Inside Aardappelen

McCain anticipeert op kostprijsstijging

Net als alle andere aardappelverwerkers verhoogt ook McCain zijn vastprijscontracten voor seizoen 2020-2021. Naast een kostprijsstijging – als gevolg van het aangepaste middelenbeleid – speelt ook mee dat droogte de afgelopen 2 oogstjaren heeft overheerst.
10 Februari 2020
frites aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Omzeilt McCain Braziliaanse fritesoorlog?

Het Canadese McCain Foods maakte begin mei bekend een meerderheidsbelang te nemen in het Braziliaanse 'Sérya'. Dat bedrijf produceert aardappelproducten als kroketjes. Insiders zien de stap als een zet om de Europese antidumpingheffing, die Brazilië in 2017 invoerde, te omzeilen.
5 Juni 2019
aardappelen

Inside Aardappelen

Wijzigingen in contract McCain voor rendement

Aardappelverwerker McCain wil de interne en externe kostenstijgingen in de hand houden. Gelijke pootgoedkosten en een prijsverhoging in de vastprijscontracten moet hiervoor zorgen. Er wordt vroeger geoogst en langer bewaard.
9 Februari 2019
aardappelen akkerbouw Verenigde Staten aardappelen poten

Inside Aardappelen

Onrust bij contracteren in de Verenigde Staten

Niet alleen in Europa, maar ook in de Verenigde Staten buigen aardappeltelers zich over de contractprijzen en voorwaarden voor teeltseizoen 2019. Het contract dat McCain de telers in Idaho voorlegt, zorgt echter voor onrust in de sector.
21 Januari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden