Ontheffingen

suikerbieten bietenzaaien

Nieuws Suikerbieten

Britse neonics-ontheffing in bieten wankelt

Nederland leek alleen te staan in Europa met zijn verbod op neonicotinoïden, nadat het Verenigd Koninkrijk begin januari met een ontheffing kwam in het suikerbietenteelt. Toch wankelt de situatie nu in het VK en dreigt een drama voor wie al zaad heeft besteld.
18 Februari 2021
suikerbieten bietenhoop bietencampagne

Nieuws Suikerbieten

Neonics voor Duitse bieten deels toegestaan

De Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen staat voor volgend jaar toe dat suikerbietenzaad wordt gebruikt dat behandeld is met neonicotinoïde thiamethoxam, onderdeel van het middel Cruiser. Daar gelden wel restricties voor. Eerder zei landbouwminister Julia Klöckner dat deelstaten zelf moeten beslissen of ze een ontheffing verlenen.
15 December 2020
suikerbieten frankrijk

Nieuws Suikerbieten

Franse derogatie neonics voor suikerbieten

De Franse minister van landbouw; Julien Denormandie verleend bietentelers in het land derogatie voor het gebruik van gecoat zaaizaad met neonicotinoïden. Vanaf 2021 kunnen telers voor 3 jaar weer insecticide gecoat zaad zaaien. Het Europees verbod heeft grote impact op de Franse suikersector.
7 Augustus 2020
suikerbieten

Nieuws Suikerbieten

Geen ontheffing vereist voor leveringsplicht bieten

Suikerbietentelers die verwachten dit jaar niet al hun LLB's vol te kunnen leveren, en daarmee dus niet aan de leveringsplicht kunnen voldoen, hoeven dit niet bij Cosun Beet Company aan te geven. Dit geldt alleen wanneer de teler voldoende areaal heeft ingezaaid.
20 Juli 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden