Carola Schouten

Boerenbusiness

Nieuws Stikstofwet

'Stikstofwet moet terug naar de tekentafel'

De stikstofwet wordt morgen (2 maart) plenair behandeld in de Eerste Kamer. Aalt Dijkhuizen die in de Wetenschappelijke Raad van Advies van Stichting Agrifacts (Staf) zit, zegt op Twitter te hopen dat 'de Eerste Kamer haar verantwoordelijkheid neemt en het stikstofbeleid terug naar de tekentafel stuurt'.
1 Maart 2021
stal melkveebedrijf koeien koeienstal

Nieuws Stikstof

Schouten wil werkelijke emissie stallen gaan meten

Landbouwminister Carola Schouten wil gaan testen om de werkelijke emissie uitstoot van stallen te meten. Met deze metingen moeten veehouders en techniekleveranciers in de toekomst zelf de inrichting van het stalsysteem kunnen bepalen om aan de gestelde emissie doelen te voldoen. Om de haalbaarheid te onderzoeken, worden pilots opgezet.
5 Februari 2021
stikstof natuur

Opinie Geesje Rotgers

Waar is onderbouwing van natuurkaart voor stikstof?

Het huidige stikstofbeleid van het kabinet drijft in feite op de natuurkaart in rekenmodel Aerius. Waar stikstofgevoelige natuur staat ingetekend op die kaart, daar wordt de omgeving qua stikstofuitstoot aan banden gelegd. Maar hoe logisch is die kaart in elkaar gezet? Tijd om de proef op de som te nemen.
5 Februari 2021
euro

Nieuws Coronacrisis

Miljoenen voor landbouw, maar met groene eisen

De Europese Unie stelt de komende 2 jaar totaal €52,4 miljoen beschikbaar voor herstel van de Nederlandse landbouw uit de coronacrisis. Wil een agrarisch ondernemer aanspraak maken op deze compensatie, dan moet hij of zij daar wel wat voor doen. Het woord groen staat daarbij centraal. 
5 Februari 2021
peen wortelruggen

Nieuws Akkerbouw

Drempelmaatregel ruggenteelt van de baan

De minister van landbouw Carola Schouten voert de maatregel van de verplichte drempels in de ruggenteelten op klei- en lössgrand toch niet in. Een meerderheid in de tweede kamer heeft Schouten verzocht de maatregel te schrappen de daar geeft de minister gehoor aan.
3 Februari 2021
koeien

Analyse Stikstof

Spanning over vervolg Stikstofwet neemt toe

De kans is reëel dat de Eerste Kamer de Stikstofwet controversieel verklaart, ook al is dit hoogst zeldzaam. De landbouwlobby tegen de wet is in ieder geval vol op stoom. Deze keer niet door trekkeracties, maar met argumenten.
21 Januari 2021
koeien bos

Opinie Nico Gerrits

Stikstofwet geeft juridische chaos en rechtsongelijkheid

Met de nieuwe Stikstofwet sloot minister Carola Schouten het dossier half december. Nog net voor de verkiezingen in maart, zodat het nieuwe kabinet er tijdens de formatie geen last van heeft. Deze wet is het resultaat van een wetgever die een papieren werkelijkheid in stand wil houden om geen gezichtsverlies te hoeven leiden.
11 Januari 2021
mest drijfmest

Inside Mest

Nieuw fosfaatgetal zeker een jaar uitgesteld

Agrarische bedrijven die geldige fosfaat grondmonsters hebben met alleen het zogenaamde P-Al of Pw getal mogen dat ook volgend jaar nog blijven gebruiken. In 2019 getrokken monsters blijven geldig tot en met 2023.
28 December 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden