LTO Melkprijsvergelijking

melk zuivel

Inside Melk

Melkprijsvergelijking vrij stabiel over februari

De melkprijzen in de Europese Unie hebben over de maand februari geen spannende bewegingen laten zien. Het zorgt ervoor dat de meeste zuivelaars hun positie in de LTO Melkprijsvergelijking behouden. De grootste toename was voor het Ierse Glanbia. Het Duitse Hochwald toonde daarentegen de grootste daling.
2 April 2021
melken koeien uier

Inside Melk

Ierse verwerkers klimmen in melkprijsvergelijking

De gemiddelde Europese melkprijs doet in de maand januari voor de achtste keer op rij een stap naar boven, maar noteert nog wel altijd onder het niveau van vorig jaar. Dat blijkt uit de  Melkprijsvergelijking van LTO Nederland. Met name de Ierse zuivelverwerkers hebben over de eerste maand van het jaar stappen naar boven gezet.
5 Maart 2021
melken koeien melkrobot

Inside Melk

Glanbia zet stappen door seizoenstoeslag

De Ierse zuivelverwerker Glanbia heeft in de maand december flinke stappen gezet in de Europese melkprijsvergelijking van LTO Nederland. Toch is de grote stijging van €2,60 per 100 kilo wat vertekenend, want het toepassen van de seizoenstoeslag is dé reden voor de toename. Verder zet de Amerikaanse melkprijs een flinke stap omlaag.
29 Januari 2021
melken melkveebedrijf koeien

Inside Melk

Arla trekt sprintje in melkprijsvergelijking

Over november zijn de prijzen in de LTO-melkprijsvergelijking voornamelijk stabiel gebleven of gestegen. Enkel Danone en Sodiaal zetten een verlaging in. Arla doet de melkprijs het meest omhoog en stijgt 2 plekken in de prijsvergelijking.
8 Januari 2021
melkveebedrijf koeien frankrijk

Inside Melkprijsvergelijking

Danone als enige Europese melkprijs naar beneden

Vrijwel alle Europese melkprijzen noteren een stijging, of blijven stabiel over de maand oktober. Alleen de Franse verwerker Danone doet een flinke stap terug. Milcobel fungeert nog altijd als hekkensluiter en FrieslandCampina blijft in de middenmoot.
27 November 2020
koeien

Inside Melkprijsvergelijking

Melkprijs RFC nog altijd in Europese middenmoot

Van alle verwerkers in de LTO-melkprijsvergelijking zijn het de Ierse verwerker Dairygold en de Britse verwerker Saputo die de show stelen met de prijswijziging over september. FrieslandCampina daarentegen moet opnieuw een plek inleveren in de vergelijking. 
30 Oktober 2020
koeien blij

Inside Melkprijsvergelijking

RFC en Sodiaal laten melkprijs sterkste stijgen

Het merendeel van de Europese melkprijzen is in augustus stabiel gebleven of opgewaardeerd, zo blijkt uit de LTO-melkprijsvergelijking. Alleen Danone en Savencia noteren voor deze maand een daling op de melkprijs. FrieslandCampina en Sodiaal zijn de snelste stijgers. Buiten Europa krijgt de Amerikaanse klasse III melkprijs een enorme domper te verwerken.
2 Oktober 2020
melken melkveebedrijf koeien koeienstal

Inside Melk

Europese melkprijzen krabbelen langzaam op

De melkprijzen in Europa zitten weer in de lift, al gaat het stijgingstempo niet snel. In juli steeg de gemiddelde berekende melkprijs met 21 cent tot €32,51 per 100 kilo, zo blijkt uit de melkprijsvergelijking van LTO.
28 Augustus 2020

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief