Te Biesebeek Advocaten

rechtspraak rechtbank rechtzaak

Nieuws Rechtspraak

Uitspraak Hof nadelig voor boeren Bel Leerdammer

Een groep melkveehouders die leveren of hebben geleverd aan Bel Leerdammer hebben een slag verloren in het slepende conflict met de kaasmaker uit Schoonrewoerd over de uitbetaling van de melkprijs
15 Juli 2021
rechtspraak rechtbank vonnis Boerenbusiness

Nieuws Uitspraak rechter

Oud DOC-leden hebben recht op fusiebonus

De rechtbank van Assen heeft in een tussenvonnis bepaald dat DOC de fusiebonus alsnog dient uit te betalen, zo meldt advocaat Dinant te Biesebeek die de melkveehouders bijstaat. De zaak werd eind 2017 aangespannen, omdat zij naar eigen zeggen niet geïnformeerd waren geen recht te hebben op de fusiebonus als zij lid-af zouden zijn. DOC Kaas beraadt zich op de uitspraak. 
7 September 2020
rechtspraak rechtbank rechtzaak

Nieuws Rechtszaak

Voor 8 boze Cono-boeren is de maat vol

Een groep van 8 melkveehouders van Cono Kaasmakers stapt naar de rechter. Die boeren vinden dat veel arbeidsintensieve en kostprijsverhogende maatregelen, zonder inspraak van hogerhand worden, opgelegd. Daar staat volgens deze boeren ook geen reële melkprijs tegenover. Wim Betten, de directeur van Cono, betreurt de stap.
27 September 2019
rechtspraak rechtzaak

Nieuws Rechtspraak

Bel Leerdammer-boer heeft recht op ledengeld

De rechtbank in Rotterdam heeft zich (via een tussenvonnis) uitgelaten over de slepende rechtszaak die speelt tussen Bel Leerdammer en de melkveehouders. Daaruit blijkt dat deze melkveehouders ervan uit konden gaan het ledengeld een onderdeel was van de beloofde referentieprijs.
12 Augustus 2019
euro valuta betalen

Nieuws Rechtszaak

DOC Kaas moet bewijs voor inhouden melkgeld leveren

DOC Kaas moet bewijzen dat zij melkgeld mocht inhouden van leden die na de fusie met DMK bij het coöperatief bedrijf zijn vertrokken. Dit blijkt uit een tussenvonnis van de rechtbank in Assen. Het bedrag betreft het uitgekeerde aandeel in de transactiesom van €20 miljoen, die DOC Kaas van het Duitse zuivelconcern DMK ontving bij de fusie.
17 Mei 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden