Bedrijfsnieuws ForFarmers

Walter Gerritsen

Interview Walter Gerritsen

'Veel vertrouwen in herziene koers ForFarmers'

Walter Gerritsen is sinds dit jaar voorzitter van FromFarmers, de boerencoöperatie die te boek staat als de grootste minderheidsaandeelhouder van het beursgenoteerde veevoerconcern ForFarmers. FromFarmers gaat onder zijn bewind meer zichtbaar worden belooft hij. Daarbij is Gerritsen vol vertrouwen in de herziene koers van ForFarmers, hoewel de prestaties de afgelopen jaren tegenvielen. 'Ik ben ervan overtuigd dat de nieuwe CEO, Theo Spierings, in een jaar tijd veel kan klaarstomen.'
22 Januari 2023
ForFarmers

Nieuws Veevoer

ForFarmers en Vleuten Voeders sluiten nieuwe deal

ForFarmers en Vleuten Voeders gaan vanaf 2023 met elkaar verder op basis van nieuwe afspraken. Daarmee valt het doek voor het veelbesproken dochterbedrijf Vleuten-Steijn Voeders waar ForFarmers sinds 2016 100% eigenaar van was. De familie Van der Vleuten wordt in de nieuwe constructie deels eigenaar van de Joint-Venture.
18 Januari 2023
ForFarmers

Nieuws Veevoer

Nog geen groen licht voor Britse fusie ForFarmers

Wederom een tegenvaller voor de geplande fusie tussen de Britse tak van ForFarmers en 2Agriculture. De Britse toezichthouder CMA sloeg eind december aan op deal, omdat de vrees bestaat dat het fusiebedrijf te veel marktkracht krijgt. Hierop hebben beide voerbedrijven aanpassingen voorgesteld, maar daarmee gaat de karteldienst niet mee akkoord.
9 Januari 2023
ForFarmers

Nieuws Veevoer

Kartelwaakhond slaat aan op Britse fusie ForFarmers

ForFarmers kondigde in juli aan dat de Britse tak van het veevoederbedrijf gaat fuseren met 2Agriculture, een voerbedrijf in het Verenigd Koninkrijk dat zich uitsluitend richt op de pluimveesector. De plannen stuiten echter op tegenwind, omdat de Britse toezichthouder (CMA) heeft besloten om een Fase 2-onderzoek te gaan doen.
22 December 2022
ForFarmers

Interview Wolleswinkel & Tjebbes

ForFarmers: deur open voor stap buiten Europa

Groen en groei is volgens de directie van ForFarmers geen tegenstelling. En de zoektocht naar nieuwe markten is geen gesloten boek. 'In principe is geen land te ver. Wel is het zo dat we zorgvuldig rondkijken en geen overhaaste stappen zetten. In tegenstelling tot de eerder geformuleerde ambities is het toetreden tot nieuwe markten geen doel op zich meer', reageren en COO Pieter Wolleswinkel CFO Roeland Tjebbes op de herziene strategie van het beursgenoteerde veevoerconcern. 
17 November 2022
ForFarmers

Nieuws Herziene strategie

ForFarmers verlegt focus van groei naar vergroenen

Toen ForFarmers in 2020 met een nieuwe strategie kwam, had de directie vast niet kunnen bevroeden dat die twee jaar later weer moest worden herzien. De – naar eigen zeggen – snel veranderende marktomstandigheden en tegenslag in de resultaten vroegen om tweede versie. Waar eerst de focus op groei lag, heeft het beursgenoteerde veevoerconcern nu nadrukkelijk aandacht voor vergroenen.
17 November 2022
Theo Spierings

Achtergrond Theo Spierings

ForFarmers haalt Louis van Gaal van de zuivel in huis

Toen Frank de Boer vorig jaar bij Oranje het veld moest ruimen, kwam de KNVB bij zwaargewicht Louis van Gaal uit die al lang met pensioen was. Jongere opvolgers waren er niet, of niet geschikt. De tijdelijke aanstelling van Theo Spierings (58) als topman van ForFarmers heeft hier wel wat van weg. Spierings werd in het verleden ook wel de 'Louis van Gaal van de zuivel' genoemd. Hoewel Spierings nog niet met pensioen was, is zijn aantreden een opmerkelijke comeback te noemen. Toch zouden ForFarmers en Spierings weleens verrassend goed bij elkaar kunnen passen.
15 November 2022
Theo Spierings

Nieuws Benoeming

Theo Spierings de nieuwe topman van ForFarmers

ForFarmers trekt zwaargewicht Theo Spierings aan als CEO om het schip weer op koers te krijgen. Spierings, als voormalig topman van FrieslandCampina en Fonterra een goede bekende in met name de melkveehouderij, begint officieel per 1 januari 2023. Hij volgt de zieke Chris Deen op.
15 November 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox