Europese tarwemarkt

Marktflits Granen

Kan Europa aanklampen aan tarwerally?

De grondstofprijzen op de CBoT in Chicago schoten in week 24 fors omhoog door aanhoudend noodweer in belangrijke productieregio's. Ondertussen staan de graangewassen in de Zwarte Zeeregio in de brandende zon. Pusht dit Europese graanprijzen naar nieuwe hoogtes?
17 Juni 2019
tarwe - food

Inside Granen & Grondstof

Amerikaanse graanprijzen schieten de lucht in

De prijzen van sojabonen, maïs en tarwe schieten op de CboT in Chicago de lucht in. Daarnaast kunnen duizenden hectares in de Verenigde Staten mogelijk niet ingezaaid worden, terwijl de verwachtingen van de wereldwijde tarweoogst wel steeds verhoogd worden.
16 Mei 2019

Marktflits Granen

Amerikaanse cijfers duwen markt omlaag

De publicatie van de nieuwe cijfers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) over de wereldwijde tarweopbrengst en eindvoorraden, hebben de granenmarkt flink naar beneden gestuurd. In Europa blijft de berichtgeving onverminderd positief.
13 Mei 2019

Marktflits Granen

Licht aan het einde van de tunnel voor tarwe?

Tijdens de korte paasweek namen de noteringen voor onder meer tarwe enorm af, al werd de week uiteindelijk weer iets hoger gesloten. De droogte in de Europese gebieden gaat een grotere rol spelen, net zoals vertraging in de Verenigde Staten.
29 April 2019
akkerbouw tarweoogst ploegen rusland tarwe - agri graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Nieuws uit Rusland beheerst tarwemarkt

Een verhoging van de Russische tarweoogst en de vertraagde export vanuit het land vormen momenteel het belangrijkste nieuws op de granenmarkt. Ook speelt mee dat er in Rusland een nieuwe vereniging van graanexporteurs opgericht wordt. Dit kan weleens meer invloed hebben dan in eerste instantie gedacht wordt.
23 April 2019

Marktflits Granen

Waarom staan tarwe- en sojamarkt onder druk?

De sojamarkt is op het moment volatieler dan de tarwemarkt. Daarentegen staan beide markten op de lange termijn onder druk. Hoe komt dit? Je hoort het in een nieuwe marktflits over de granenmarkt.
8 April 2019

Marktflits Granen

Kan de granenmarkt positief blijven?

De wereldwijde granenmarkt voelt positiever aan. In Europa komt dat door een gunstigere exportpositie, terwijl de Amerikaanse markt door het extreme weer wordt beheerst. Kan de markt dit gevoel langer vasthouden?
25 Maart 2019
tarweveld graanveld tarwe - agri graan - agri

Inside Granen & Grondstof

Europese tarwemarkt stijgt nog niet mee met VS

Nadat de Europese tarwemarkt vorige week een stijging liet zien, blijft de tarweprijs deze week stabiel. Daarentegen zet de stijging in de Verenigde Staten (VS) wel door. Dit heeft deels te maken met de overeenkomst tussen de VS en Brazilië.
21 Maart 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden