LNV

energie biogas

Nieuws Stikstof

MOB wil geheel nieuwe start bij stikstofaanpak

Milieuorganisatie MOB wil de bestaande stikstofwetgeving van tafel en andere, ook niet-wettelijke maatregelen nemen om de milieu- en klimaatproblematiek aan te pakken. Zelfs de boeren van de Farmers Defence Force staan daarvoor open volgens MOB, die haar visie heeft voorgelegd in een overleg dinsdag met de ministers Staghouwer (LNV) en Van der Wal (Natuur en Stikstof).
3 Februari 2022
Ministerie LNV

Nieuws Stikstof

Ambtenaren LNV wilden knallen met opkooprapport

Het rapport 'Ontspannen Nederland', dat eind juni de landbouw op de achterste benen kreeg met de aanbeveling om agrarische bedrijven in het Groene Hart en op de Veluwe op te kopen, moest nog sappiger de wereld in worden gebracht. Dat vonden ambtenaren van het ministerie van Landbouw (LNV).
24 December 2021
Carola Schouten boerenprotest

Politiek Algemene Rekenkamer

'Landbouwvrijstelling aanpassen of afschaffen'

Door de landbouwvrijstelling loopt het Rijk loopt jaarlijks €682 miljoen mis. De vrijstelling is al 20 jaar een regeling zonder duidelijk doel en heeft een fiscaal ongelijke behandeling van grondeigenaren-verpachters en grondeigenaren-boeren tot gevolg. Daarom moet de vrijstelling worden aangepast of afschaft, concludeert de Algemene Rekenkamer.
19 Mei 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief