Bedrijfsnieuws FrieslandCampina

FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina sterker in hoogwaardig ingrediënt

FrieslandCampina Ingredients gaat de productie van wei-eiwitisolaat en melkvet globule membranen verdubbelen. Dit gebeurt in de vestiging in Borculo. FrieslandCampina is al wereldmarktleider met MFGM en wei-eiwitisolaat en versterkte hiermee haar positie nog verder.
12 Oktober 2023
Jan Derck van Karnebeek

Achtergrond Reorganisatie

CEO gaat met de bezem door FrieslandCampina

'Nieuwe bezems vegen schoon', zo luidt een oud Nederlands gezegde. Dit gaat hopelijk ook op voor FrieslandCampina. Amper vier maanden na zijn aantreden heeft CEO Jan Derck van Karnebeek te kennen gegeven dat hij een half miljard wil gaan bezuinigen. Een opvallend hoog bedrag, waarvoor een stevige reorganisatie noodzakelijk lijkt. Overigens mocht het bezuinigingsplan aanvankelijk helemaal geen reorganisatie heten.
7 Oktober 2023
zuivel FrieslandCampina melktransport vrachtvervoer

Nieuws Melk

FrieslandCampina grijpt in: weer stevige reorganisatie

FrieslandCampina gaat flink in de kosten snijden. Om de tegenvallende winstgevendheid te vergroten, wil het coöperatieve zuivelconcern vanaf 2026 jaarlijks €400 tot €500 aan kosten besparen. Het bezuinigingsplan met de naam 'Expedition 2030' is bedoeld om aantrekkelijk te blijven voor de leden-melkveehouders.
6 Oktober 2023
FrieslandCampina

Nieuws Melk

Meevaller van 58 miljoen voor FrieslandCampina

Het gerechtshof in Thailand heeft FrieslandCampina in hoger beroep vrijgesproken in een jarenlang zakelijk geschil met een afnemer. Dit houdt in dat de zuivelcoöperatie de schade van €58 niet hoeft betalen, dat in 2021 hiervoor al wel was gereserveerd.
3 Oktober 2023
Jan Derck van Karnebeek

Nieuws Agribusiness

FrieslandCampina gooit topstructuur om

FrieslandCampina gooit de topstructuur en daarmee de aansturing van de onderneming om. Het is volgens het bedrijf een belangrijke stap om de prestaties te verbeteren. De verandering volgt op de benoeming van Jan Derck van Karnebeek als CEO per 1 juni 2023. Er komen zeven business groups, onder leiding van 12-koppig Executive Team. De bekendmaking is de eerste in een serie stappen.
19 September 2023
ForFarmers FrieslandCampina Vion

Analyse Agribusiness

Nederlandse agroreuzen in woelig vaarwater

Wanneer we de resultaten van de grootste slachter, melkverwerker en voerleverancier in ons land naast elkaar leggen, dan valt op dat die alles behalve rooskleurig zijn. Het betreft Vion, FrieslandCampina en ForFarmers; drie agroreuzen die ieder afzonderlijk hard worden geraakt door de krimp van de veestapel en zodoende noodgedwongen moeten reorganiseren. Daarbij speelt ook de krimpende Duitse markt een negatieve rol in de resultaten. Tevens valt op dat kleinere branchegenoten in het voer, vlees en de zuivel ogenschijnlijk minder vatbaar zijn voor de teruglopende dieraantallen. Hoge bomen vangen veel wind.
30 Augustus 2023
FrieslandCampina melkpoeder kindervoeding

Nieuws Melk

FrieslandCampina: meer afzet kindervoeding China

FrieslandCampina verwacht dit hele jaar dubbele groeicijfers te kunnen noteren bij de afzet van premium kindervoeding in China. Dit heeft CEO Jan Derck van Karnebeek gezegd tijdens een bezoek aan genoemd land.
21 Augustus 2023
FrieslandCampina

Analyse Melk

FrieslandCampina moet scherven ruimen

De halfjaarcijfers van FrieslandCampina zijn als de scherven na het feestje. Vorig jaar waren de zuivelprijzen en de uitbetaalprijzen aan de leden recordhoog, maar de zuivelmarkt draaide na een korte piek behoorlijk scherp. De lucht liep uit de markt. Daardoor heeft FrieslandCampina voor bijna €500 miljoen aan voorraden moeten afschrijven en ging er €224 miljoen aan eigen vermogen in rook op.
21 Juli 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox