Bedrijfsnieuws FrieslandCampina

Agrifirm FrieslandCampina Haver

Nieuws Agribusiness

Leden FrieslandCampina telen voor vegaproducten

FrieslandCampina en Agrifirm zijn een pilotproject begonnen waarbij dertig melkveehouders haver en soja telen. De gewassen worden gebruikt als grondstof voor de productie van plantaardige voedingsmiddelen. Bij succes wordt de proef volgend jaar opgeschaald.
3 April 2023
FrieslandCampina

Nieuws Melk

Fitch vindt winst BBB goed voor FrieslandCampina

De sterke politieke oppositie tegen de milieupolitiek van de regering, zoals twee weken geleden week bleek bij de provinciale verkiezingen, houdt de risico’s voor de melkveehouderij waarschijnlijk beperkt en pakt daarmee ook niet slecht uit voor FrieslandCampina.
28 Maart 2023
FrieslandCampina Jan Derck van Karnebeek

Achtergrond CEO FrieslandCampina

Baas FrieslandCampina is van adel en ‘wild at heart’

Er is iets tussen FrieslandCampina en bier. De ene CEO ging van de melk naar het bier, de nu aantredende komt uit het bier en gaat de melk in. Cees 't Hart, die zijn successen bij FrieslandCampina voortzette bij Carlsberg, gaat nu met pensioen. Nieuwkomer Jan Derck van Karnebeek (foto), vandaag aangekondigd als de nieuwe CEO van FrieslandCampina, is nog minder ver in zijn carrière.
17 Maart 2023
FrieslandCampina

Nieuws Zuivel

FrieslandCampina stelt nieuwe CEO aan

FrieslandCampina heeft Jan Derck van Karnebeek aangesteld als nieuwe CEO. Hij volgt per 1 juni Hein Schumacher op die overstapt naar Unilever. Van Karnebeek komt over van GreenV, een multinational in de tuinbouwsector waar hij pas kort als CEO actief was. 
17 Maart 2023
FrieslandCampina

Nieuws Melk

Meer zekerheid voor niet-leden FrieslandCampina

FrieslandCampina wil dit jaar nog meer melkveehouders overhalen om lid of leverancier te worden dan vorig jaar. Het liefst heeft het bedrijf meer leden, maar ook leveranciers zijn welkom. FrieslandCampina biedt hen onder meer 10 jaar afnamezekerheid aan.
13 Maart 2023
FrieslandCampina melktransport

Nieuws Zuivelbusiness

Akkoord verkoop Duitse tak FrieslandCampina

22 Februari 2023
FrieslandCampina

Analyse zuivel

FrieslandCampina wint met omzet, Arla verdient meer

Amper twee weken na elkaar hebben de twee grote Noordwest-Europese zuivelcoöperaties Arla en FrieslandCampina hun jaarcijfers over 2022 bekendgemaakt. Dat is een goede gelegenheid om hun prestaties met elkaar te vergelijken.
22 Februari 2023
Hein Schumacher

Analyse FrieslandCampina

Schumacher sluit roerig tijdperk toch nog fraai af

Vertrekkend CEO Hein Schumacher laat FrieslandCampina met ogenschijnlijk puike jaarcijfers achter. De winst over 2022 doet denken aan de tijden van weleer, toen het coöperatieve zuivelconcern nog hoge ogen wist te gooien. Toch is het lek nog niet boven, want in de slipstream van de goede cijfers gaf de top van FrieslandCampina in de toelichting op de jaarcijfers alvast een verkapte winstwaarschuwing af voor 2023.
21 Februari 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox