veetransport

transport varkens varkenstransport

Nieuws CBS

Transportafstand dieren is gemiddeld 111 kilometer

Voor het eerst heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) cijfers gepubliceerd over de frequentie en afstand van transporten met levende dieren. In totaal werden er in 2020 zo'n 376.000 ritten met levende dieren uitgevoerd.
17 November 2021
transport kalveren veevervoer

Nieuws Veetransport

Veetransporteurs in de knel door boetesystematiek

Transporteurs van dieren uit de veehouderij gaan ten onder aan een bizarre en onrechtvaardige boetesystematiek. Met name bij de afvoer van oudere dieren is het risico op een (te) strenge beoordeling erg groot.
5 November 2021
transport veevervoer

Nieuws Melk

Export fokvee mag weer via niet Europese rustplaats

Nederlandse exporteurs kunnen vanaf 1 november weer fokvee exporteren naar bestemmingen waarbij onderweg buiten Europa gelegen rustplaatsen moeten worden aangedaan. Vee&Logistiek Nederland meldt dat de sector in samenspraak met het ministerie van LNV en de NVWA een werkwijze heeft ontwikkeld met betrekking tot dierenwelzijn.
14 Oktober 2021
transport kalveren veevervoer

Achtergrond Kalverhouderij

Ieren niet blij met mogelijke exportban op kalveren

Afgelopen week heeft minister Schouten een Kamerbrief gepubliceerd waarin zij onder andere pleit voor een verbod op lange afstandstransporten voor nuchtere kalveren. Dat zou betekenen dat kalveren uit onder andere Ierland niet meer welkom zijn in Nederland. Daar zijn de Ieren allerminst blij mee.
2 November 2020
stal hittestress Agrifoto2

Achtergrond Hittestress

Wat te doen in de stal en op transport bij extreme hitte

Hij lijkt er dan toch te komen, de lang gevreesde hittegolf. Voor de komende week staat er geen spatje regen meer op de planning, enkel temperaturen boven de 30 graden. Niet alleen op het land of in de stal geeft dit problemen, maar ook tijdens de veetransporten.
7 Augustus 2020
transport maisoogst

Nieuws Corona

Agro-transport wordt niet gehinderd in Italië

De Italiaanse regering heeft nieuwe maatregelen bekend gemaakt om de verspreiding van het coronavirus te stoppen. De extra maatregelen hebben echter geen invloed op het agrarische transport. 
16 Maart 2020
varkenstransport Vietnam

Inside Varkens

China: coronavirus mag veetransport niet hinderen

In een poging om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben enkele provinciale overheden in China restricties opgelegd die de diertransporten naar slachthuizen verstoren. De Chinese overheid wil dit voorkomen. 
5 Februari 2020
transport kalveren veevervoer

Nieuws Beperkte transportduur

Bleker haalt uit naar Schouten over vee-export

Henk Bleker, de voorzitter van Vee&Logistiek Nederland, is woedend op minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit). Schouten wil dat de transportduur van vee in Europa wordt beperkt tot 8 uur. Dat is momenteel nog 24 uur.
4 Oktober 2018

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief