Shutterstock

Inside Varkens

China: coronavirus mag veetransport niet hinderen

5 Februari 2020 - Chanti Oussoren - 1 reactie

In een poging om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben enkele provinciale overheden in China restricties opgelegd die de diertransporten naar slachthuizen verstoren. De landelijke Chinese overheid wil dit voorkomen. 

De maatregelen van de provinciale overheden hinderen het transport van vee en diervoeder. Het Chinese ministerie van Landbouw heeft de lokale overheden opgedragen om ervoor te zorgen dat de verstoringen in het transport worden beperkt tot een minimum.

Voedseltekort voorkomen
Het transport van jongvee, vleesvee, voer of dierlijke producten mag niet onderschept worden door de lokale overheden. Ook het sluiten van slachthuizen is verboden, zo meldt het ministerie van landbouw op haar website. De achterliggende gedachte hiervan is eventuele voedseltekorten tegen te gaan. 

Mede door het feit dat China al enige tijd kampt met de Afrikaanse varkenspest (AVP) is er sprake van een groot vleestekort. Er wordt daardoor fors meer varkensvlees geïmporteerd, voornamelijk uit de EU, VS en Brazilië. De vraag is of deze handelsstromen geraakt gaan worden door de uitbraken van het coronavirus. Onder meer vleesconcern Vion maakt zich hier grote zorgen over. 

Bijna 25.000 mensen besmet
Het coronavirus heeft tot dusver tot een dodental van zeker 490 geleid in China. Er zijn tevens 2 mensen aan het virus overleden buiten China. In totaal zijn er bijna 25.000 besmettingen gedetecteerd, waarvan ruim 150 besmettingen in andere landen. Onder meer in België en Duitsland. De Chinese autoriteiten onderzoeken momenteel maatregelen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Erik 6 Februari 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10885772/china-coronavirus-mag-veetransport-niet-hinderen]China: Coronavirus mag veetransport niet hinderen[/url]
Keigoed zijn ze in het verzinnen van redenen waarom de varkensprijs niet omhoog kan en ondertussen de marge maar stiekem vergroten.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden