Trendrapport Varkens & Voer

Trendrapport Varkens & Voer

Afzet China houdt varkensprijs in de benen

De varkensprijzen bewegen stabiel, maar op een hoog niveau. Blijft dit zo, en hoe is de situatie op de biggenmarkt met de doorgaans zwakke oktobermaand in het verschiet?
27 September 2019
slachterij varkensvlees

Inside Varkens

Duits slachtcijfer komt in lijn met 2018

Het Duitse slachtcijfer beweegt al weken tussen de 850.000 en 900.000. Dit zijn relatief lage aantallen. In de laatste weken is het slachtcijfer echter wel weer meer in lijn gekomen met het niveau van 2018.
1 September 2019

Trendrapport Varkens & Voer

Heeft varkensprijs de top bereikt?

De ondertoon op de varkensmarkt is positief, maar de prijzen zijn wel afgevlakt. Is de seizoensmatige piek bereikt? Op de biggenmarkt is sprake van balans. Houdt die balans aan? En welke richting kiezen de brokprijzen in de komende maanden?
28 Augustus 2019
slachterij varkensvlees varkens - agri

Inside Varkens

Duits slachtcijfer krabbelt weer wat op

De slachtcijfers zijn over de afgelopen weken redelijk op peil gebleven. Door de extreme hitte zijn wel wat schommelingen te verwachten.
4 Augustus 2019

Trendrapport Varkens & Voer

Varkensprijs afhankelijk van Chinese grillen 

Het geloof in een verdere stijging van de varkensprijs neemt weer toe. De marktbewegingen zijn wel sterk afhankelijk van de Chinese vraag naar varkensvlees. Het perspectief op goede afzetkansen is echter goed.
30 Juli 2019

Trendrapport Varkens & Voer Pro

Geloof in hogere varkensprijs ebt weg

Nadat de varkensprijzen dit voorjaar opliepen, bewegen de noteringen momenteel vooral zijwaarts. Ruimte voor verdere verhogingen lijkt er niet te zijn. De voerprijzen zijn bezig aan een dalende trend, terwijl de mestmarkt zich in een rustige fase bevindt.
28 Juni 2019
slachterij varkensvlees varkens - agri

Inside Varkens

Slachtcijfers tonen krapte in Duitse markt

De krimp in de Duitse varkensstapel tekent zich duidelijk af in de slachtcijfers. In Nederland weet het slachtcijfer overigens wel gemakkelijk boven de grens van 300.000. 
2 Juni 2019

Trendrapport Varkens & Voer

Hogere varkensprijs moet in juni gebeuren

Terwijl de varkensprijzen dit voorjaar fiks opliepen, bewegen de noteringen nu zijwaarts. De voerprijzen zijn bezig aan een dalende trend, maar door de ontwikkelingen op de grondstoffenmarkt is het wel onzeker geworden of deze trend doorzet.
31 Mei 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden