Aardappeloogst 2018

winter sneeuw

Inside Aardappelen

Canada: duizenden hectares niet geoogst

In Canada kunnen duizenden hectares aardappelen, vanwege vorst, niet geoogst worden. In de provincie Manitoba kan maar liefst 8% niet geoogst worden. De aardappelopbrengsten in de Verenigde Staten (VS) pakken echter wel hoger uit.
19 November 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

Oogstwerk van Iowa tot Drenthe

Akkerbouwers over heel de wereld waren aan het einde van de maand oktober bezig met de oogst. In de provincie Drenthe met de suikerbietenoogst, terwijl in de Amerikaanse staat Iowa korrelmaïs werd gedorst.
19 November 2018
aardappelen aardappeloogst aardappelperceel nat canada

Inside Aardappelen

Canadese oogst worstelt met nat najaar

Aardappeltelers op het Canadese eiland Prince Edward Island worstelen met een extreem najaar. Het groeiseizoen verliep al grillig en ook de oogst wordt nu bemoeilijkt door overmatige neerslag. Begin november zit nog een significant areaal in de grond.
12 November 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

Stofwolken volgen rooiers tot ver in oktober

Superlatieven ten over in de oogst van 2018. Tot ver oktober zijn rooiers voor aardappelen en suikerbieten in stofwolken gehuld:. van Zuid-Holland tot Groningen.
1 November 2018
aardappelen akkerbouw sorteren

Nieuws Oogstraming CBS

Oogstraming bevestigt lage aardappelopbrengst

De aardappeloogst valt in 2018 fors lager uit dan in 2017. Uit de voorlopige oogstraming van het CBS blijkt dat er een beeld geschetst wordt dat overeenkomt met de verwachtingen vanuit de sector.
31 Oktober 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

Bieten en aardappelen moeiteloos gerooid

De suikerbieten en aardappelen zijn gedurende oktober zonder veel moeite gerooid. Het aanhoudende nazomerweer heeft daar mede voor gezorgd. In deze fotoserie van Agrifoto kijken we terug op verschillende rooiers.
29 Oktober 2018

Fotoreportage Agrifoto.nl

Oogst suikerbieten loopt op rolletjes

De oogst van suikerbieten loopt in alle landsdelen op rolletjes. In extreme gevallen moet zelfs beregend worden om netjes te kunnen rooien. Ook de aardappeloogst kent een soepel verloop.
25 Oktober 2018
aardappelen akkerbouw aardappeloogst

Inside Aardappelen

Moeizame aardappeloogst plaagt Amerikaanse telers

Regen, sneeuwval en vorst plagen de voortgang van het aardappelen rooien in de Verenigde Staten. Noordelijke staten, maar ook collega's in Canada, hebben te maken met verre van ideale rooiomstandigheden. Welke invloed oefent dit uit op de markt en merken we hier iets van in Europa?
24 Oktober 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden