PlanetProof

FrieslandCampina Planetproof

Nieuws Duurzaamheid

PlanetProof-melkplas laat lichte groei zien

Het aandeel PlanetProof-melk in Nederland groeit. Ook het aantal gecertificeerde legpluimveebedrijven dat onder het keurmerk produceert, neemt snel toe, zo blijkt uit cijfers van Stichting Milieukeur.
16 Maart 2022
consumenten certificaat

Opinie Krijn J. Poppe

Certificering en labelen: meer of minder zuur?

Misschien kan de overheid maar beter de minimumeisen in de markt vergroten in plaats van te vertrouwen op de consument die met de toegevoegde informatie de juiste keuze maakt. Zelf zie ik ook veel in een tussenweg: één bedrijfscertificering op een complete set van issues.
1 Februari 2022
kaas

Nieuws FrieslandCampina

Noord-Hollandse boeren gezocht voor keurkazen

FrieslandCampina wil naast de gewone kaas met het PlanetProof-keurmerk ook Noord-Hollandse PlanetProof-kaas gaan aanbieden. Deze kaas van Noord-Hollandse melk moet worden geproduceerd in Lutjewinkel en heeft in de markt een meerwaarde. FrieslandCampina zoekt hiervoor zo'n tachtig boeren.
19 Januari 2022
gras grasland melkveebedrijf koeien weidegang grazen

Nieuws Melk

Zorgen over verscherping eisen PlanetProof

De stichting Milieukeur (SMK) scherpt de eisen voor Planet proof-melk verder aan. Volgend jaar is bijvoorbeeld 5% meer eiwit van eigen land nodig en ook 5% meer kruidenrijk grasland plus een bedrijfsnatuurplan. Dit tot ongenoegen van niet alleen melkveehouders. Ook verwerkers maken zich zorgen over de haalbaarheid en houdbaarheid van het hele pakket.
18 December 2021
melkveebedrijf koeien weidegang

Nieuws Melk

SMK past PlanetProof-eisen voor melk weer aan

De eisen voor PlanetProof Melk worden per 1 januari 2022 weer aangepast, meldt de Stichting Milieukeur (SMK). Belangstellenden kunnen hun reactie geven op het concept-certificatieschema, dat is vastgesteld. De oogst uit de inspraakronde, die op 4 november plaatsvindt, wordt meegenomen bij het definitief vaststellen van het certificatieschema.
22 September 2021
Planetproof

Nieuws Food

RFC brengt PlanetProof-kaas naar schappen Aldi

Aldi Nederland gaat gefaseerd over naar de verkoop van 'On the way to PlanetProof'-kaas. Vanaf november liggen de eerste 450 grams stukken kaas in de schappen.
15 September 2021
Planetproof

Achtergrond PlanetProof

'Retailer mag trotser zijn op Nederlands product'

Steeds meer agrarisch ondernemers in Nederland sluiten zich aan bij het keurmerk ‘On the way to PlanetProof’. Om ook de consument te overtuigen van de vele producten die al onder het merk geproduceerd worden, is een actieweek in het leven geroepen. Maar niet alleen de consument moet stappen zetten, vindt fruitteler Bert den Haan. “De retailer zou ook wel wat trotser mogen zijn op het Nederlands product.”
13 September 2021
FrieslandCampina Planetproof

Nieuws Melk

SMK versoepelt eisen voor PlanetProof-boeren weer

De Stichting Milieukeur (SMK) versoepelt de eisen voor melkveehouders voor het derde jaar op rij vanwege extreme weersomstandigheden in diverse regio's van het land.
9 September 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox