Dossier Sanering Varkenshouderij

varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Warme sanering

Brussel akkoord met warme sanering

De Europese Commissie heeft op donderdag 10 oktober groen licht gegeven voor een warme sanering van de Nederlandse varkenshouderij. 
10 Oktober 2019

Aangeboden: De Omgevingsadviseurs

Hoe ziet saneringsregeling varkenshouderij eruit?

De saneringsregeling varkenshouderij staat in de stijgers. Hoe ziet de regeling eruit en welke eisen/vergoedingen komen om de hoek kijken? Albert Albers van de Omgevingsadviseurs, een onderdeel van Countus Accountants & Adviseurs, bespreekt de ins en outs. 
26 Augustus 2019
Schouten landbouwminister Carola Schouten

Nieuws Varkenshouderij

Warme sanering vertraagd door staatsteunregels

De geplande openstelling van de subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv) op 15 augustus is uitgesteld. Het goedkeuringstraject met de Europese Commissie in verband met staatssteunregels kost meer tijd dan vooraf gepland.
18 Juli 2019
Boerenbusiness

Nieuws Warme sanering

Werken gemeenten mee in sanering varkenshouderij?

Een effectieve warme sanering van de Nederlandse varkens-houderij valt of staat met een doeltreffende medewerking van gemeenten en provincies. Het vertrouwen daarin is echter broos, zo blijkt uit Kamervragen van de VVD en een analyse van Abab Accountants.
10 Juli 2019
varkenshouderij biggen

Nieuws Linda Janssen van POV

'Varkenssector komt afspraken sanering na'

De Nederlandse varkenssector werkt mee aan het definitief verlagen van de varkensstapel via de Subsidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv). Dit meldt Linda Janssen, voorzitter van de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), in een verklaring. 'Wij komen de afspraken na en verwachten van de overheid dat zij dat ook doet.'
10 Juli 2019
varkenshouderij biggen varkens - agri

Nieuws Warme sanering

Streep door maximaal 10 procent varkensrechten

Het kabinet verwacht dat met de Subidieregeling sanering varkenshouderijen (Srv) 7 tot 10% van het aantal varkensrechten komen te vervallen. Hierbij gaat het om 600.000 tot 860.000 varkenseenheden. Naar schatting 300 locaties waar bedrijven varkens houden, zullen daarbij sluiten.
9 Juli 2019
varkenshouderij biggen varkens - agri

Nieuws Warme sanering

Minder vleesvarkens en meer biggen door sanering

De Subsidieregeling sanering varkenshouderijen leidt tot meer vermeerderingsbedrijven en minder vleesvarkensbedrijven, zo blijkt uit reacties van financieel-economisch deskundigen op Kamervragen van het CDA.
8 Juli 2019
varkenshouderij varkens - agri

Nieuws Warme sanering

1,5 miljoen varkensplaatsen gaan verdwijnen

Er gaan in Nederland mogelijk 1,5 miljoen varkensplaatsen verdwijnen. Het kabinet meldt €60 miljoen extra uit te trekken voor stoppende varkenshouders en ook wordt er €70 miljoen vrijgemaakt voor ondernemers die investeren in emissiearme stallen.
25 Juni 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden