Dossier Sanering Varkenshouderij

varkenshouderij varkensstal

Interview Harm van der Zanden

'Sloop stal kost 30 tot 45 euro per vierkante meter'

DLV Advies heeft onlangs een rekentool ontwikkeld waarmee belangstellenden voor de regeling sanering varkenshouderijen kunnen berekenen welk bedrag ze krijgen voor hun bedrijfsgebouwen. Harm van der Zanden, specialist bij DLV Advies, vertelt over de interesse voor de regeling en welke afwegingen een rol spelen.
7 Juni 2019
varkenshouderij varkensstal

Opinie Ernst van Heijden

Nieuwe ronde, nieuwe kansen?

Om maar meteen een antwoord te geven op de kop van deze opinie: niet echt, want het saneringsplan van minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwlaiteit) is meer een verdieping van de ROK-regeling uit 2017. Ook in deze regeling was geur bepalend voor de volgorde.
23 Mei 2019

BB TV René Veldman

'Hoge varkensprijs is geen reden om niet te stoppen'

De plannen omtrent de warme sanering in de varkenshouderij zijn in week 18 gepresenteerd. Volgens René Veldman, sectorspecialist bij Rabobank, zijn de plannen in het veld goed ontvangen. Hij verwacht dat enkele honderden bedrijven zich voor de regeling inschrijven. 
6 Mei 2019
varkenshouderij varkensstal

Inside Varkens

Zo ziet het saneringsplan van Schouten eruit

Alleen varkenshouders die flinke geuroverlast veroorzaken op woningen in een straal van 1 kilometer komen in aanmerking voor subsidie om te stoppen. De conceptvoorwaarden voor de subsidieregeling varkenshouderij schetsen dat.
30 April 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden