Aardappelcontracten

aardappelen

Nieuws Aardappelen

Ook Nederlandse fabrieken op contracteringspad

Na de Belgische verwerkers volgen nu ook de eerste Nederlandse fabrieken met hun aardappelcontracten. Ondertussen wordt ook aan de aardappelprijs voor dit seizoen gewerkt, al gaat dat nog niet erg hard.
15 Januari 2024
aardappelen agria Afleveren

Analyse Aardappelen

Aardappelmarkt tendeert wat vaster

Langzaam maar zeker gaat de aardappelmarkt stapjes omhoog zetten. Het signaal komt zoals wel vaker uit België. Voor de noteringscommissie van de Belgapom was het vandaag (vrijdag 12 januari) niet mogelijk een prijs op het bord te zetten voor Fontane en Challenger. De opmerking bij het bericht was dat er onvoldoende transacties zouden zijn.
12 Januari 2024
pootgoed aardappelen poten

Nieuws Aardappelen

Contract Clarebout fors hoger, maar pootgoed ook

Aardappelverwerker Clarebout heeft zijn contractprijzen voor teeltseizoen 2024 gepresenteerd. Afhankelijk van het ras en de leverperiode gaat de contractprijs tot bijna drie euro omhoog. Grootste uitdaging is ook bij de Belgisch-Franse verwerker de beschikbaarheid van pootgoed.
8 Januari 2024
Gewastour 2021 aardappelen poten

Analyse Aardappelen

Eerste contracten voor teeltjaar 2024 bekend

Het heeft even geduurd maar de eerste contracten voor de oogst van 2024 zijn bekend. Zoals wel vaker de laatste jaren zijn het de Belgische verwerkers die het voortouw nemen. De op Nederlandse bodem gevestigde en Duitse fabrieken zullen normaal gezien binnen afzienbare tijd met hun contracten komen. Met andere woorden: voordat week 2 van 2024 voorbij is, weten alle belanghebbenden in de sector waar men, als het om fritesaardappelen gaat, aan toe is voor seizoen 2024/2025.
5 Januari 2024
Wim van de Ree

Interview Wim van de Ree

'Risicobeheer is meer dan aardappelprijs vastzetten'

Het zijn roerige tijden in de aardappelwereld. Afgelopen zomer werden grenzen aan de bovenkant van de markt verlegd om de herfst net zo makkelijk weer te dalen. Fritesprijzen blijven ondertussen relatief hoog. Het aardappelareaal voor het komende oogst moet nog ingevuld worden. Fritesverwerkers, pootgoedhandelshuizen en de zetmeelindustrie strijden om de gunst van teler. Een goede aanleiding voor een gesprek met Wim van de Ree, directeur van Nedato over de markt en de ontwikkelingen bij Nedato.
28 December 2023
aardappelen aardappeloogst consumptieaardappelen

Analyse Aardappelen

Aardappelseizoen 2023/24 sleept zich voort

Het aardappelseizoen 2023/24 sleept zich met de jaarwisseling in zicht nog altijd voort. Het is de afgelopen decennia zelden voorgekomen dat de rooiers eind december nog in het land stonden. Wat er de laatste weken is geoogst, wordt ofwel direct afgeleverd dan wel in de bewaring gereden met de verwachting de aardappelen ook binnen afzienbare tijd min of meer noodgedwongen uit te schuren.
23 December 2023
emsland

Nieuws Aardappelen

Emsland keert kerstbonus uit na zware oogst

Aardappeltelers die zetmeel-, granulaat- of vlokkenaardappelen voor het Duitse Emsland Group telen kunnen half januari rekenen op een financiële compensatie. Zo tracht de aardappelverwerker de meerkosten voor een moeizame oogst te compenseren. Ook de bewaar- en transportpremies worden verhoogd.
15 December 2023
aardappelen akkerbouw aardappeloogst aardappelbewaring

Analyse Aardappelen

Belgische verwerkers aan zet met contracten 2024

Nu we in de laatste maand van het jaar 2023 zitten, wordt er alweer reikhalzend uitgekeken naar de aardappelcontracten voor oogstjaar 2024. Het zijn de laatste jaren vooral de Belgische aardappelverwerkers die als eerste de contract-arena betreden. Dat gebeurt meestal in de periode dat de Interpom plaatsvindt, die eens in de twee jaar wordt georganiseerd in Kortrijk, plaatsvindt.
1 December 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden