Uienmarkt 2018/2019

Inside Uien

Wereldwijde afzet geeft uienmarkt schwung

'We hebben te maken met een wereldwijde exportmarkt', zegt DCA-marktexpert Pieter Post. Er zijn meer uien dan vorig jaar, wat betekent dat er veel uien zijn om in de wereldmarkt te plaatsen. Dit en meer hoor je in deze video-marktupdate over de uienmarkt.
20 September 2019

Inside Uien

Rustige uienmarkt ondanks brede exportvraag

We hebben te maken met een brede afzet in de uienexport en een rustige markt bij de boer, zegt DCA-marktexpert Machiel Boons. Dit en meer hoor je in deze video-update over de uienmarkt.
6 September 2019

Inside Uien

Uienmarkt in Senegal is geopend

De geluiden uit de export zijn goed. Daarnaast kwam deze week naar buiten dat de markt in Senegal geopend is. Hierover vertelt DCA-marktexpert Machiel Boons meer in deze video-marktupdate.
30 Augustus 2019

Inside Uien

Ene week is de andere niet op de uienmarkt

De ene week of de andere week, het maakt nogal wat verschil, zegt DCA-analist Pieter Post. Het zijn de omstandigheden die bepalen hoe de markt zijn beloop krijgt. Dit en meer hoor je in deze wekelijkse video over de uienmarkt.
23 Augustus 2019

Inside Uien

Teler ruikt kansen, maar handel is taai

De exportvraag is verder aangetrokken, en het weer helpt niet om de uien naar binnen te rijden. De telers die op dit moment uien droog uit de schuur kunnen aanbieden, zijn aan bod. Dat zegt DCA-analist Pieter Post. Dit en meer hoor je in deze wekelijkse video over de uienmarkt.
16 Augustus 2019

Inside Uien

Uienareaal temt de handelaren

Het uienareaal is fors gegroeid en er is de komende tijd een behoorlijk aanbod te verwachten, zegt DCA-analist Pieter Post. Dit en meer hoor je in deze wekelijkse video over de uienmarkt.
9 Augustus 2019
Boerenbusiness

Inside Uien

Uienprijzen laten stabilisatie zien

De baalprijzen en de telersprijzen voor uien zijn de afgelopen weken hard gedaald. De uienprijzen lijken nu echter weer te stabiliseren. Wat is de oorzaak van deze stabilisatie?
2 Augustus 2019
uien Panama

Inside Uien

Uiencrisis in Panama goed voor Nederland

Afgelopen jaar werd de Hollandse ui verguisd in het Centraal-Amerikaanse land Panama. Dit jaar staat het land echter te springen om ons product. Er heerst in het land namelijk een ware uiencrisis, waardoor de prijzen naar ongekende hoogtes worden gepusht. Biedt dit exportkansen?
2 Augustus 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden