Uienmarkt 2018/2019

uien zaaiuien

Inside Uien

Uien geven het vroeg op na hete dagen

De hittegolf heeft zijn sporen nagelaten in de uiengewassen, al zijn er wel enorme regionale verschillen te bespeuren. Ook de beregende percelen springen er vaker uit. Wat betekent dit voor de opbrengst?
30 Juli 2019
uien

Inside Uienmarkt

Baalprijzen maken een flinke correctie

Nederlandse uienverpakkers hebben op dit moment voldoende voorraden voorhanden. Echter, de vraag vanuit de export blijft voorlopig nog uit.
19 Juli 2019

Inside Uienmarkt

Prijskopen is er nog steeds niet bij op uienmarkt

Prijskopen is er nog steeds niet bij, zegt DCA-analist Pieter Post. Het is nog steeds zoeken naar een balans op de uienmarkt tussen vraag en aanbod. Dit en meer hoor je in deze wekelijkse video over de uienmarkt.
19 Juli 2019
export transport colombia Scheepvaart

Inside Uienmarkt

Ruim 30 landen blijven over voor de Nederlandse ui

De exportcijfers in week 26 zijn één van de laatste van teeltseizoen 2018. Het aantal landen dat Nederlandse uien in die week geeft, is dan ook maar een fractie van de gemiddelde hoeveelheid exportbestemmingen het aflopen seizoen.
17 Juli 2019

Inside Uien

Nederland zit zichzelf in de weg met uien

Nederland zit zichzelf in de weg als het om uien gaat, zegt DCA-analist Pieter Post. Maar om nu al buikpijn te krijgen is het nog veel te vroeg. Wat gaat de markt doen? Dit hoort u in deze wekelijkse video over de uienmarkt. 
12 Juli 2019
uien zwad plantuien tweedejaars plantuien

Inside Uien

Weinig transacties, toch een notering plantuien

Vorige week werd al duidelijk dat het niet eenvoudig was om een notering van uien op de borden te krijgen van landbouwbeurs Goes. Hoe is dat deze week?
9 Juli 2019
akkerbouw sorteren uien

Inside Uien

Uienverpakkers popelen om aan de gang te kunnen

Hoewel over de te verwachten opbrengsten van zaaiuien nog weinig concreets te zeggen is, lijken de eerste signalen van de plantuienoogst goed te zijn. Iedere dag komen er meer uien beschikbaar, waardoor steeds meer sorteerbedrijven spoedig los kunnen.
5 Juli 2019
export uien uienexport

Inside Uien

Exportcijfers uien luiden einde seizoen in

De exportcijfers van week 24 maken duidelijk dat de finish in zicht is. De hoeveelheid is beperkt en de grootste afnemer is een exotische bestemming.
3 Juli 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden