Handelsboycot

slachterij rundvlees varkensvlees

Nieuws Handelspolitiek

China weigert rundvlees en zuivel uit Litouwen

China wil geen rundvlees, zuivel en andere voedingsmiddelen meer importeren uit Litouwen. Dit hebben de Chinese veterinaire autoriteiten laten weten aan de Litouwers. Ze beschuldigen de Litouwers van gesjoemeld met onder meer productiedata en houdbaarheidsbewijzen.
11 Februari 2022
rusland

Inside Melk

Vertrek FrieslandCampina van groeimarkt Rusland

FrieslandCampina trekt zich terug uit de Russische zuivelmarkt. De zuivelcoöperatie verkoopt de fabriek en de merken in Rusland aan het Duitse Ehrmann. Terwijl de Russische zuivelsector een stevige ontwikkeling doormaakt en qua productie van zuivel als boter, kaas en melkpoeder naar eigen zeggen de mondiale nummer 5 is.
26 Mei 2021
tarweoogst australie

Inside Granen & Grondstof

Australische export lijdt onder Chinese importban

Hoewel de oorzaken van de handelsspanningen tussen China en Australië voornamelijk buiten de grondstoffenmarkt liggen, lijden deze markten hier momenteel wel het meeste onder. Zo meldt overheidsinstantie ABARES dat vooral gerst de gevolgen ervaart van het Chinese importtarief van maar liefst 80,5%. De grootste profiteurs van de situatie zijn de Verenigde Staten en Brazilië.
10 December 2020
rusland Vladimir Putin

Nieuws Rusland boycot

Rusland: boycot blijft, procedures eenvoudiger

Rusland vereenvoudigt vooralsnog alleen procedures voor de import van dierlijke en plantaardige producten. De kans is klein dat de import sancties worden opgeheven, concludeert de LNV vertegenwoordiger in Moskou, Meeuwes Brouwer.
24 Maart 2020
Brussel Europese Commissie

Nieuws Europese Unie

SGP maant EU tot snel markt ingrijpen

De SGP maant de Europese Commissie zo snel mogelijk de land- en tuinbouw te hulp te schieten. Om de druk op te voeren heeft SGP Europarlementslid Bart Jan Ruissen maandag schriftelijke spoedvragen gesteld aan de Europese Commissie.
23 Maart 2020
rusland

Nieuws Rusland boycot

Twijfels over openstelling Russische grens

De agrarische sector twijfelt aan de juistheid van het nieuws dat Boerenbusiness zondag 22 maart publiceerde, op basis van het gerenommeerde Russische persbureau TASS. Het is niet duidelijk of restricties op onder andere groenten en fruit worden versoepeld, geheel opgeheven of gewoon van kracht blijven.
23 Maart 2020
financieel valuta rusland roebel

Nieuws Rusland boycot

Rusland heft boycot op voor een maand

Rusland heeft sinds vrijdag 20 maart alle beperkingen op de invoer van essentiële goederen opgeheven voor een maand. Dit meldt het persbureau TASS.
22 Maart 2020

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox