Shutterstock

Nieuws Rusland boycot

Twijfels over openstelling Russische grens

23 Maart 2020 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

De agrarische sector twijfelt aan de juistheid van het nieuws dat Boerenbusiness zondag 22 maart publiceerde, op basis van het gerenommeerde Russische persbureau TASS. Het is niet duidelijk of restricties op onder andere groenten en fruit worden versoepeld, geheel opgeheven of gewoon van kracht blijven.

Al op donderdag 19 maart berichtte de Russische nieuwsagent Itar-TASS over het nieuws dat het land voor de periode van 1 maand zijn sancties opheft ten aanzien van medicijnen, groenten, fruit en andere producten afkomstig uit de Europese Unie. Ook andere Russische nieuwssites schreven over dit nieuws. Boerenbusiness berichtte hier zondag 22 maart over.

Onzekerheid
Zowel in Nederland als Rusland zijn er twijfels over de exacte situatie en de betrouwbaarheid. "We zijn op dit moment bezig het nieuws te verifiëren", laat Meeuwes Brouwer van de Landbouwraad in Rusland weten. Meeuwes: "Het nieuws gepubliceerd door Itar-TASS is afkomstig van een speech die de nieuwe Russische premier Michail Misjoestin afgelopen week heeft gehouden. Deze speech is door het nieuwsbureau vertaald. We zoeken nu uit of deze vertaling in de juiste context is geplaatst. Er is twijfel over de term 'essential goods'." Mogelijk doelde Misjoestin op het inrichten van zogenoemde green-lanes waardoor producten makkelijker ingevoerd kunnen worden.

De Russische internationale grondstoffenhandelaar Andrey Sizov, van marktbureau Sizov, laat desgevraagd weten dat er geen sprake is van versoepeling van de grenzen, of het nietig verklaren van de sancties.

Logistieke uitdagingen
Ook vanuit Nederland klinken twijfels over de juistheid van het nieuws. Daarnaast springen veel agrarische exporteurs nog geen gat in de lucht. De logistieke lijnen zijn sinds de zomer van 2014 – toen de boycot in werking trad – behoorlijk bekoeld en volledig uit beeld verdwenen. De logistiek is op dit moment binnen Europa al een heet hangijzer. Significante volumes uitvoeren naar het land is geen gemakkelijke opgave. Daarnaast worden vooral vraagtekens gesteld bij de kredietwaardigheid van de Russische importeurs.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Nico Verlaan 23 Maart 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10886335/twijfels-over-openstelling-russische-grens]Twijfels over openstelling Russische grens[/url]
In de School Militaire Inlichtingen Dienst in 1953/54 leerden we het Russische alphabet en woorden, omdat Rusland de vermeende vijand zou kunnen worden. Hiervan is anno 2020 geen sprake meer.
Poetin wordt behandeld als Pim Fortuyn , geert Wilders en Thierry Baudet en Poetin blaast en beledigd terug, net zoals Pim, Geert en Thierry. Onze economie lijdt onder deze politieke absurditeit en onze regering voert ten aanzien van Rusland en Poetin een verkeerd beleid. Het corrupte regiem van de voormalige chocolade-maffia in Oekraïne is de oorzaak van deze verslechtering; Poetin heeft met de Krim alleen zijn enige ijsvrije haven voor zijn 500 duikboten veilig gesteld; dat had Nederland in een gelijke positie ook zo gedaan !
Kijk ons nog eens in Nederlands-Indië. Ik vind: ophouden met al die onzin en de relatie met Rusland zo snel mogelijk herstellen. Rusland
is geen vijand meer, zoals 65 jaar geleden. Rusland is te groot met
te weinig inwoners en cultureel gelijkgezinde inwoners om nog een bedreiging te zijn ! Daarom stop die onzin tegen Poetin, tegen Geert en tegen Thierry !
Piet Hellinga 23 Maart 2020
Helemaal mee eens Nico Verlaan .
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden