College van Beroep voor het bedrijfsleven

rechtspraak rechtzaak

Nieuws Uitspraak CBb

Melkveehouders krijgen gelijk met fosfaatrechten

Drie melkveehouders die medio 2015 met de komst van het fosfaatrechtenstelsel in de knel kwamen te zitten, hebben van de rechter gelijk gekregen dat zij onevenredig zijn getroffen.
1 Februari 2022
Ganzen Gans

Nieuws Faunaschade

Vangen en doden van wilde ganzen blijft toegestaan

Het vangen en doden van in het wild levende ganzen blijft toegestaan. Stichting Aninmal Rights vroeg op grond van Europese dierenwelzijnsnormen, minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit handhavend op te treden tegen een bedrijf dat met een provinciale ontheffing ganzen vangt en doodt.
22 Juli 2021
rechtspraak rechtbank zitting

Nieuws Justitie

Fosfaatrechtenzaken worden speciaal behandeld

Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBb) gaat de grote stroom aan fosfaatrechtenzaken, die in het jaar 2018 zijn binnengekomen, in een 'bijzonder traject' behandelen. Hoe dit behandeltraject er uit gaat zien, licht het college over 2 weken toe.
21 Februari 2019
rechtspraak rechtbank zitting vonnis

Nieuws Fosfaatrechtenstelsel

Bezwaarschriften fosfaat zijn monsterklus voor CBb

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft 6 van de eerste 7 verzoeken over de fosfaatrechtentoekenning afgewezen. De melkveehouder die wel groen licht kreeg, had volgens de rechter te maken met een 'onevenredige last'. Het afhandelen van alle bezwaarschriften, zal nog maanden op zich laten wachten.
9 Januari 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief