Granenmarkt 2019

mais maisoogst rusland

Inside Granen & Grondstof

Zorgen over extreem late graanoogst VS

De Amerikaanse beurzen noteren maandag 7 oktober hoger in afwachting van het Wasde-rapport. Het Amerikaanse landbouwministerie USDA maakt niet alleen bekend hoe het denkt over de extreem late soja- en maïsoogst, ook cijfers over de verwachtte eindvoorraad worden gepubliceerd.
7 Oktober 2019

Marktflits Granen

Europese tarwe doet weer mee op exportmarkt

De Europese tarweprijs toont zich stabiel door goede exportvooruitzichten. Een zwakke euro, versus de dollar, zorgt ervoor dat de orderboeken gevuld raken. Daarvoor is het huidig prijsniveau ook passend.
7 Oktober 2019
mais korrelmais maiskolf

Inside Granen & Grondstof

Politiek beïnvloedt Zuid-Amerikaanse granenmarkt

De droogte in Argentinië zorgt ervoor dat diverse analisten de verwachtingen voor de maïs- en tarweoogst verlagen. Een deel van de landbouwgrond in het land heeft met een groot gebrek aan neerslag te maken en ook de aanstaande verkiezingen hebben invloed op de Zuid-Amerikaanse granenmarkt.
30 September 2019

Marktflits Granen

Weerextremen klinken door in tarweprijs

Sneeuw in Canada en regen in de Verenigde Staten zorgen voor stijgende tarwenoteringen in Noord-Amerika. Ook Europa is positiever gestemd, maar dit lijntje is dun. Het is een concurrentiestrijd met de Zwarte Zeeregio, waarbij Frankrijk er nu goed voor staat.
30 September 2019

Marktflits Granen

Europese tarwemarkt voelt steviger aan

De termijnmarkt voor tarwe op de Matif in Parijs voelt na een stabiele week weer iets steviger aan, al blijft de bodem broos. De export van met name Franse tarwe is iets positiever, maar ook dit verhaal heeft een kanttekening. Marktexpert Niels van der Boom praat je in 60 seconden bij.
23 September 2019

Marktflits Granen

Kan granenmarkt tarweprijs vasthouden?

Na een laag einde van het septembercontract op de Matif in Parijs, komt het contract voor december flink hoger binnen. Hoelang kan de markt dit niveau vasthouden? Ook in de Verenigde Staten zijn er ontwikkelingen.
16 September 2019

Marktflits Granen

Dit is waarom tarwe de bodem heeft bereikt

De Matif in Parijs noteerde afgelopen week de laagste tarweprijs van dit seizoen en tevens de laagste in 1,5 jaar tijd. Hebben we de bodem bereikt? Er is kans dat dit het geval is. Marktexpert Niels van der Boom geeft tekst en uitleg bij de markt.
9 September 2019

Marktflits Granen

Tarwekoersen breken door de bodem

Zowel de Matif in Parijs als de CBoT in Chicago, braken door de bodem van de markt. In de Verenigde Staten oefent de huidige tarweoogst veel druk uit op de markt. In Europa is het de export die de stemming bepaalt.
2 September 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden