Granenmarkt 2019

silo veevoer voer veehouderij

Inside Granen & Grondstof

Voergrondstoffen in overvloed aanwezig

Wie naar de graanbalans op de wereldmarkt kijkt, kan niet anders dan concluderen dat er voldoende voergrondstoffen voorhanden zijn. Dit drukt momenteel iedere prijsverhoging de kop in. Naast een hoge productie, is er een verminderde afname merkbaar.
26 Augustus 2019

Marktflits Granen

Tarweprijs positief voor export, niet voor teler

De aanhoudend lage tarweprijzen in Europa zorgen ervoor dat de exportpositie gunstig is. Echter, de enige tegenvaller is de kwaliteit in sommige regio's. Granenhandelaren hopen zo belangrijke afnemers terug te winnen.
26 Augustus 2019
mais maisveld

Inside Granen & Grondstof

Granenmarkt legt zich niet neer bij bearish nieuws

De mondiale granenmarkt legt zich niet neer bij de situatie in de Verenigde Staten. De beurshandelaren gaan inmiddels zelf het veld in om te beoordelen hoe de gewassen in de Midwest ervoor staan. De harde data vanuit het veld moet antwoord geven op een belangrijke vraag: hoe staat de oogst ervoor?
19 Augustus 2019

Marktflits Granen

Maïsprijs komt voorlopig niet tot rust

Het WASDE-rapport blijft voor opschudding zorgen op de granenmarkt. Daarbij is vooral korrelmaïs een grondstof die zich volatiel toont. De marktdeelnemers kunnen zich lang niet altijd met de huidige areaal- en opbrengstcijfers verenigen.
19 Augustus 2019
voer mais korrelmais

Inside Granen & Grondstof

WASDE schoffelt granenmarkt onderuit

De granenmarkt reageerde maandag 12 augustus heftig na publicatie van het belangrijke Wasde-rapport. In de VS sloten alle commodities de dag fors lager. Analisten zijn verbijsterd over de cijfers waar het Amerikaanse landbouwministerie mee op de proppen komt.
13 Augustus 2019
soja - agri

Inside Granen & Grondstof

Hoe significant zijn cijfers VS voor de markt?

De granenmarkt kijkt 12 augustus uit naar het Amerikaanse landbouwministerie. Het maandelijkse WASDE-rapportage moet duidelijkheid geven over de arealen en opbrengsten in de Verenigde Staten. Tot die tijd heeft de markt moeite om een duidelijke richting te vinden.
12 Augustus 2019

Marktflits Granen

Tarweprijs vandaag gemaakt of gebroken

Het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) publiceert maandag 12 augustus het maandelijkse WASDE-rapport. Dit rapport kan de (internationale) granenmarkt maken of breken. Het rapport bevat cruciale data over het Amerikaanse areaal en de opbrengst(potentie) van tarwe, maïs en soja. 
12 Augustus 2019
brazilie soja - agri

Inside Granen & Grondstof

Politiek gevecht blijft granenmarkt raken

De koersen van soja krijgen in de Verenigde Staten wederom met klappen te maken nadat de handelsbesprekingen tussen het land en China opnieuw slecht zijn afgelopen. De dreiging van de Amerikaanse president Donald Trump brengt de graanexport verder in een benarde positie.
5 Augustus 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden