Stichting Milieukeur

Planetproof

Achtergrond PlanetProof

'Retailer mag trotser zijn op Nederlands product'

Steeds meer agrarisch ondernemers in Nederland sluiten zich aan bij het keurmerk ‘On the way to PlanetProof’. Om ook de consument te overtuigen van de vele producten die al onder het merk geproduceerd worden, is een actieweek in het leven geroepen. Maar niet alleen de consument moet stappen zetten, vindt fruitteler Bert den Haan. “De retailer zou ook wel wat trotser mogen zijn op het Nederlands product.”
13 September 2021
supermarkt groente

Nieuws PlanetProof

PlanetProof: zijn de eerste scheurtjes zichtbaar?

Afgelopen week werd bekend dat LTO Akkerbouw en de Nederlandse Fruittelers Organisatie zich terugtrekken uit 'On the way to PlanetProof'. Volgens hen levert het keurmerk geen meerwaarde op. Met het vertrek van de partijen ontstond het gerucht dat nu niet alle sectoren vertegenwoordigd zijn, maar initiatiefnemer Stichting Milieukeur ontkracht dat.
10 November 2020
melkveebedrijf koeien weidegang grazen

Opinie Herre Bartlema

SMK geeft vorm aan kringlooplandbouw

Op donderdag 6 december, zo'n 3 maanden na de presentatie van de nota 'Nederland kringlooplandbouw', heeft Stichting Milieukeur (SMK) het certificatieschema 'On the Way to Planet Proof' voor de melkveehouderij gepresenteerd.
10 December 2018
gras grasland melkveebedrijf koeien weidegang

Nieuws PlanetProof

Criteria voor duurzame melkproductie bekend

Het certificatieschema voor het internationale keurmerk 'On the way to PlanetProof' is vorige week gepresenteerd. Circa 10% van de melkveehouders voldoet nu al aan dit certificaat. Het doel van initiatiefnemer SMK is om de melkveehouderij duurzamer te maken.
8 December 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden