Aardappelmarkt 2019

Boerenbusiness

Inside Aardappel

Termijnmarkt oogst 2019 eindigt in diepe put

Wie enkele weken terug in de aardappelmarkt had voorspeld dat de april 2020 termijnmarktnotering onder de €10,00 wordt afgewikkeld, was voor gek verklaard. Toch is dit de realiteit op de door de coronacrisis geïmplodeerde termijnmarkt.
24 April 2020
aardappelen transport aardappelverwerking aardappelexport

Inside Aardappelen

Poolse aardappelmarkt blijft ijzersterk

Een groot tekort aan aardappelen, na een catastrofaal droog groeiseizoen, zorgt ervoor dat de aardappelmarkt van Polen ijzersterk toont. Al het hele seizoen liggen de prijzen op een hoog niveau. De komende weken worden weer verhogingen verwacht.
18 December 2019
toegang

Inside Aardappelen

Licht op groen voor verdere stijging aardappelprijs

De aardappelmarkt lijkt, gelet op de noteringen in de voor de prijsvorming van fritesaardappelen belangrijke landen, stabiel aan te voelen. De verwerkers hebben hun zaak op orde en telers komen tot rust na een lange en zware oogstperiode.
13 December 2019
pootgoed aardappeloogst pootgoedoogst

Inside Aardappelen

Plomberingcijfers beter dan vorig jaar

Met ruim 150.000 ton waren de pootgoedplomberingcijfers in november beter dan vorig jaar. Toen werd er ruim 143.000 ton geplombeerd, wat een stijging is van 6.337 ton (+4,4%). Echter, de ruime 150.000 ton is geen record, want dat is in handen van 2013.
8 December 2019

Trendrapport Akkerbouw Pro

Wat zo mooi begon, eindigt modderig

Op de mestmarkt en rentemarkt was de maand november een rustige maand, maar dat geldt niet voor de uienmarkt en de aardappelmarkt. Wat speelde er allemaal?
6 December 2019
frites frituren

Inside Aardappelen

DCA Spotnotering Frites houdt trend vast

De DCA Spotnotering Fritesaardappelen heeft de draad deze week weer opgepakt, nadat we een paar weken met minimale stijgingen gepasseerd zijn. Hebben de fritesbakkers de balans opgemaakt?
6 December 2019
aardappelen schillen

Inside Aardappelen

Pool laat dure aardappel vaker links liggen

De aardappelprijzen in Polen rijzen nog steeds de pan uit. Dat is het directe gevolg van een matige oogst voor het tweede jaar op rij. De situatie heeft een negatieve invloed op het verbruik in het land.
4 December 2019
aardappelen frites aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Duitsland gaat aan kop in DCA Spot Fritesnotering

Heel langzaam komen de fysieke Europese aardappelprijzen in beweging, wat zorgt voor een minimale stijging van de DCA Spotnotering Fritesaardappelen. Waar komt de notering deze week op uit?
29 November 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden