Melkveehouderij 2019

mest bemesting uitrijden sleepslangen

Inside Mest

Krijgt veehouder meer invloed op ophaalbijdrage?

Het is een goed voorjaar geweest voor het uitrijden van mest. De vlotte start onder de mooie omstandigheden in de tweede helft van februari, de afstraffing over maart door regen en het goede weer in april hebben eraan bijgedragen dat er in korte tijd veel mest kon worden uitgereden.
12 Mei 2019
melkveebedrijf koeien weidegang

Nieuws Liquiditeitsmonitor

Melkveehouder ziet fors minder geld op rekening

De kaspositie op melkveebedrijven verbeterde in 2017 sterk, maar in de loop van 2018 ging deze flink onderuit. Dit had met name te maken met de lagere melkopbrengsten. Dat blijkt uit de liquiditeitsmonitor van ABN Amro en Wageningen Economic Research (WUR).
31 Januari 2019
grasland mest bemesting uitrijden

Inside Melk

Derogatie 2019: wat zijn de spelregels?

De Europese Commissie (EC) heeft Nederland voor 2019 een derogatie toegekend. Deze houdt in dat grondbezitters onder voorwaarden meer stikstof mogen uitrijden dan de algemene norm van 170 kilo per hectare. Wat is er nieuw?
14 Januari 2019
melk zuivel leerdammer Bel Leerdammer vrachtvervoer

Nieuws Melkveehouderij

Bel Leerdammer-boeren voelen zich niet gehoord

Leveranciers van Bel Leerdammer voelen zich niet gehoord en daarom hebben 8 melkveehouders de Leveranciers Vereniging Leerdammer Collectief (LVLC) opgericht. De groep hekelt de 'top-downbenadering' van het bedrijf en vindt dat de eisen rondom duurzaamheid niet tot uiting komen in de melkprijs.
7 Januari 2019
melken melkveebedrijf koeien

Nieuws Melkveestapel

Duitse melkveestapel slinkt tot laagste punt in 10 jaar

In Duitsland is het aantal melkkoeien het afgelopen jaar met 2,3% gekrompen tot 4,1 miljoen, zo blijkt uit de cijfers van het Duitse statistiekbureau Destatis. Door de krimp is de omvang van de melkveestapel gedaald tot het laagste punt in 10 jaar tijd.
4 Januari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden