CoBT

suikerbieten bietenhoop bietencampagne

Nieuws Suiker

Onderhandelingen over bietenfabriek van start

De Belgische bietentelerscoöperatie CoBT heeft voldoende aanvoer van bieten voor haar nieuw te bouwen fabriek. Ook de doelen voor eigen vermogen zijn gehaald. De banken blijven echter sceptisch.
14 Januari 2020
transport suikerbieten suiker bietentransport bietencampagne

Nieuws Suikerbieten

Weer nieuwe inschrijfronde suikerfabriek België

Er wordt op het moment een nieuwe inschrijfronde voorbereid voor de realisatie van een suikerbietenfabriek in het Waalse Seneffe. De coöperatie CoBT heeft nog niet voldoende kapitaal en volume om groen licht te kunnen geven voor de bouw van de fabriek.
7 Augustus 2019
suikerbieten bietenladen

Inside Suikerbieten

Ontknoping nadert voor Belgische bietenfabriek

Er wordt in juni 2019 definitief een besluit genomen over de bouw van de suikerfabriek in het Waalse Seneffe. In de tweede inschrijvingsronde is bijna €7 miljoen aan kapitaal opgehaald en ook het benodigde volume bieten is groter geworden.
14 Mei 2019
suikerbieten bietenoogst bietenladen

Nieuws Suikerbieten

Belgische bietenfabriek heeft financiën niet rond

De beoogde coöperatieve suikerbietenfabriek in het Belgische Seneffe heeft de financiën nog niet rond, wat betekent dat er niet gestart kan worden met de bouw. Er is een additionele €4 miljoen nodig om het project voldoende financieel draagvlak te geven.
18 April 2019
akkerbouw suikerbieten

Nieuws Suikerbieten

Erop of eronder voor Belgische bietenfabriek

In 2016 stond een groep Belgische investeerders en bietentelers op met een ambitieus plan. Zelf gingen zij als coöperatie een suikerfabriek bouwen in het Waalse Seneffe. Krap 3 jaar later bereikt het plan een breekpunt. Boeren hebben tot februari om te beslissen of ze aanhaken en daarmee de fabriek bestaansrecht verlenen.
21 Januari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden