Agrifoto

Nieuws Suikerbieten

Weer nieuwe inschrijfronde suikerfabriek België

7 Augustus 2019 - Jeannet Pennings - 1 reactie

Er wordt op het moment een nieuwe inschrijfronde voorbereid voor de realisatie van een suikerbietenfabriek in het Waalse Seneffe. De coöperatie CoBT heeft nog niet voldoende kapitaal en volume om groen licht te kunnen geven voor de bouw van de fabriek.

Met een nieuw aandelenaanbod wil het CoBT haar landbouwkapitaal en bietenleveringscontracten met 20% verhogen. Hiervoor moet eerst het prospectus worden goedgekeurd door FSMA, de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten in België.

Tot nu toe hebben meer dan 1.250 bietentelers zich ingeschreven en zij gaan de suikerfabriek jaarlijks van ruim 1,2 miljoen ton bieten voorzien. Dat betekent dat er nog 360.000 ton bieten per jaar nodig is om aan de doelstelling van het financieel plan van het CoBT te voldoen. Daarnaast is het eigen vermogen nog niet op het gewenste niveau. De teller staat nu op €46 miljoen, 80% van het totale benodigde kapitaal.

Start bouw
Zodra de fondsenwerving is afgerond, in het najaar van 2019, zal de CoBT zich concentreren op de onderhandelingen over bankleningen. Daarvoor zijn voldoende toelevering en eigen vermogen een voorwaarde. De bedoeling is dat de bouw van de fabriek in Seneffe in april 2020 start. De eerste bietenleveringen staan gepland voor september 2022.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jeannet Pennings

Jeannet heeft haar roots in de bloembollensector liggen en zij groeide op een agrarisch bedrijf in de kop van Noord-Holland op. Als generalist bericht ze voor Boerenbusiness over alle sectoren. Daarnaast verkent ze de mogelijkheden van sponsored advertising.
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Westbrabander 7 Augustus 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/10883579/weer-nieuwe-inschrijfronde-suikerfabriek-belgi]Weer nieuwe inschrijfronde suikerfabriek België[/url]
Er komen genoeg installaties te koop om de fabriek in te richten.

Gedeeld vanuit de Boerenbusiness app: http://www.boerenbusiness.nl/app/artikel/10883572/share
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
akkerbouw noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden