Melkstromen

Boerenbusiness

Interview Jan Kos

'Nieuwe melkstroom biedt kansen in zuivelhandel'

Jan Kos, CEO en 1 van de 3 eigenaren van Vandersterre Groep, is kaasman pur sang, maar wil nu ook vloeibare zuivel, melkpoeder en boter gaan handelen. Met de nieuwe ingredientstak, die door Dennis van Huet, voorheen Bel Leerdammer en Hoogwegt, getrokken gaat worden, slaat het bedrijf een andere richting op. De focus komt daarbij op de bovenkant van de markt.
17 December 2020
koeien India

Achtergrond Melk

Waarom in India de melk wordt weggespoeld

Niet alleen in Nederland is er onvrede over de regelgeving in de agrarische sector en de prijzen die agrarische ondernemers ontvangen voor hun producten. Ook in India, de grootste melkproducent van de wereld, neemt de onvrede...
23 Juli 2020
melk zuivel melken

Achtergrond Melkprijsvergelijking

Europese melkprijs over 2019 niet zaligmakend

De gemiddelde melkprijs die de Europese zuivelondernemingen uit de LTO melkprijsvergelijking in 2019 uitkeerden moet onderdoen voor de prijs van 2018. Willem Koops (ZuivelNL) en Wil Meulenbroeks (LTO) gaven tekst en uitleg op de jaarlijkse presentatie van de melkprijsvergelijking.
26 Juni 2020
Fonterra

Nieuws Nieuwe melkstroom

Fonterra gaat overstag en kopieert het Cono-model

Fonterra is voornemens een nieuwe melkstroom te introduceren die aan hogere seisen voldoet. Daarmee volgt de Nieuw-Zeelandse zuivelcoöperatie de trend die in Europa al een tijdje gaande is. De plus op de melkprijs wordt gestoeld op een aantal duurzaamheidsprincipes, zoals ook Cono dat doet met 'Caring Dairy'.
23 Juni 2020
koeien India

Nieuws India

Duizenden liters melk door de goot in India

Steeds meer landen stellen een lockdown in, zo ook 's werelds grootste melkproducent: India. De Indiase bevolking dient 21 dagen binnen te blijven. Een waar fiasco voor de melkveehouders in het land. Inmiddels hebben ze al duizenden liters melk weg moeten spoelen.
31 Maart 2020
koeien

Nieuws Melkstromen

Van Stralen: 'Niet alleen focus op schaalvergroting'

Volgens Wiebren van Stralen, programmamanager melkstromen bij FrieslandCampina, is schaalvergroting alleen geen optie meer voor melkveehouders in Nederland. De toekomst ligt volgens hem bij marktgericht produceren.
4 Februari 2020
melken melkveebedrijf koeien koeienstal

Nieuws Zuivelanalyse 2019

Komst melkstromen stelt melkveehouder voor keuze

Bij de pomp kan gekozen worden tussen gewone brandstof en premium brandstof. In het zuivelschap van supermarktketens verschijnen ook meer kleuren en smaken. Zuivelverwerkers zetten vol in op melkstromen, waardoor melkveehouders voor een keuze worden gezet.
29 Juli 2019
melk zuivel melkveebedrijf melkverwerking

Opinie Hans de Bie

Slaan we door in het aantal melkstromen?

We kennen in Nederland een sterk georganiseerde zuivelkolom, met een goed logistiek apparaat. Ook zijn we in Nederland in staat om iedere markt in de wereld te bedienen en dat doen we ook nog eens 'just in time'.
23 Juli 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden