Melkveehouderij Australië

koeien australie

Nieuws Prijsrisico's

Australische melker krijgt toegang tot spotmarkt

Australische melkveehouders in deelstaat Victoria hebben sinds twee weken de mogelijkheid hun melk op de spotmarkt te verkopen. De bedoeling van het initiatief is om de markttransparantie te vergroten en prijsrisico's te beperken. Tevens kan op het platform de melkprijs kan worden vastgezet voor een langere periode.
15 Maart 2022
overstroming australie

Nieuws Overstromingen

Australische melkers hard geraakt door waterramp

De oostkust van Australië gaat gebukt onder zwaarste overstromingen in 30 jaar. In de getroffen gebieden in deelstaten Queensland en New South Wales is het een ravage. Ook Australische boeren worden hard geraakt. Hoewel de omvang van de schade nog lastig in te schatten is, zijn honderden bedrijven zwaar getroffen.
4 Maart 2022
droogte koeien australie

Inside Business Zuivel

Australische zuivelaars leveren meer voor minder

Australische zuivelverwerkers hebben de export afgemeten in volumes flink op weten te voeren over het afgelopen jaar. De verkochte producten brachten daarentegen minder geld in het laatje.
25 Augustus 2021
melk melken melkveebedrijf

Inside Melk

Melkproductie Australië breekt in mei met trend

De Australische melkveehouders hebben over de maand mei meer melk geproduceerd dan vorig jaar. In Queensland was de stijging het hoogst en is Tasmanië het laagst.
5 Juli 2021
melkveebedrijf koeien weidegang jongvee australie

Inside Melk

Melkveehouder ziet het weer zonnig in down under

De marktomstandigheden voor de Australische zuivelsector zijn de afgelopen tijd verbeterd. Dit brengt het optimisme in de melkveehouderij weer terug. Uit de laatste National Dairy Farmer Survey (NDFS) blijkt dat 88% van de melkveehouders verwacht dit jaar winst te behalen.
2 Juli 2021
melkveebedrijf koeien weidegang jongvee australie

Inside Business Zuivel

Hoe vergaat het de zuivelsector 'Down under'?

De Australische melkveehouders hebben pittige jaren achter de rug vanwege aanhoudende droogte. Afgelopen zomer waren de weersomstandigheden veel beter, maar veel melkveehouders hebben de handdoek al in de ring gegooid. Hierdoor is de melkveestapel geslonken en de slachtingen dalen volgens verwachting tot een historisch laag niveau.
14 Mei 2021
australie

Inside Melk

Melkaanvoer Australië daalt licht

De melkaanvoer in Australië is afgelopen maart op 628 miljoen ton uitgekomen. Dit is een lichte daling ten opzichte van vorig jaar. Afgelopen jaar werd er in maart 643 miljoen ton melk geproduceerd. Vooral in Queensland en Victoria is een stuk minder melk geproduceerd.
5 Mei 2021
koeien australie

Inside Melk

Australische melkaanvoer verliest voorsprong

In februari 2021 hebben Australische melkveehouders iets minder melk geproduceerd ten opzichte van februari vorig jaar. In januari lag de productie nog hoger in vergelijking met dezelfde maand een jaar eerder. Die voorsprong gaat in februari verloren.
7 April 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden