Aardappelareaal 2020

aardappelen Engeland verenigd koninkrijk

Inside Aardappelen

Brits aardappelareaal in top 3 van kleinste ooit

Het aardappelareaal van Groot-Brittannië is dit seizoen naar verwachting de op 2 na kleinste ooit, zo blijkt uit nieuwe cijfers van overheidsinstantie AHDB. Alleen in seizoen 2016 en in het jaar 2017 was het areaal nog kleiner. Ten opzichte van vorig seizoen is een daling zichtbaar van 2,3%.
16 Oktober 2020
bintje

Inside Aardappelen

Eindelijk balans in vraag en aanbod Bintje

Het fritesras Bintje is alom geliefd in België, maar het areaal daalt al jaren stevig. Des te opvallender is het dan ook dat het ras op dit moment een hogere notering wegzet dan Challenger en Fontane. Hoe kan het dat een ras dat ‘bijna uitgestorven’ is, het vandaag de dag prijstechnisch zo goed doet ten opzichte van de gebruikelijke fritesrassen?
17 September 2020
aardappelen akkerbouw aardappelperceel Engeland UK

Inside Aardappelen

Britse aardappelimport nu al gekelderd

De import van tafel- en fritesaardappelen vanuit het Europese vasteland naar het Verenigd Koninkrijk is gedurende seizoen 2019/2020 fors gekelderd. De export vanuit Nederland werd het zwaarste geraakt. En dat terwijl oogst 2019 alles behalve goed verliep.
19 Augustus 2020
aardappelen af land fritesaardappelen

Inside Aardappelen

Duits aardappelareaal krijgt toch een correctie

Net als in 2019 werd aanvankelijk gerekend op een forse areaaltoename in Duitsland voor oogstjaar 2020. Nieuwe cijfers van statistiekbureau Destatis tonen echter aan dat dit cijfer achteraf gecorrigeerd wordt.
11 Augustus 2020
frites aardappelverwerking frituren

Inside Aardappelen

Hoe snel herstelt de fritesafzet?

De hamvraag op de aardappelmarkt is hoe snel de fritesafzet hersteld. Waar de afgelopen jaren de vraag naar frites altijd groter was dan de verwerkingscapaciteit, is dat...
29 Juli 2020
aardappelperceel

Inside Aardappelen

Aardappelteler op klei verandert strategie

Eind juni publiceerde het CBS, op basis van de Landbouwtelling, voorlopige areaalcijfers. Hieruit bleek dat het areaal consumptieaardappelen met 2,3% afneemt. Boer&Bunder maakt inzichtelijk hoe dit op provinciaal en gemeenteniveau is vormgegeven. In welke provincie krimpt de teelt en zijn er ook groeiers?
17 Juli 2020
aardappelen

Inside DCA Analyse Aardappelen

Moed erin houden op een sombere aardappelmarkt

Niet eerder ging de aardappelsector met zoveel onzekerheid een nieuw groei- en afzetseizoen in. Naast een sterk gereduceerde consumptie is er een kleine areaaluitbreiding. Wat betekent de mogelijkheid van meer aardappelen voor het nieuwe seizoen en welke lichtpunten zijn er wel?
9 Juli 2020
aardappelen akkerbouw aardappelperceel droogte beregening

Inside Aardappel

NEPG: aardappelareaal Noordwest-Europa groter

Het areaal consumptieaardappelen in Noordwest-Europa is dit jaar licht gestegen, zo meldt de Europese telersorganisatie NEPG. Het grootste deel van de stijging komt uit Duitsland en Frankrijk, waarbij wel een overgang naar de teelt van tafelaardappelen lijkt te hebben plaatsgevonden.
7 Juli 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden