Aardappelareaal 2020

aardappelen akkerbouw aardappelperceel

Inside Aardappelen

Aardappelareaal Canada krimpt minder hard

Het Canadese areaal aardappelen krimpt minder hard dan het beeld dat eerder werd geschetst. De United Potato Growers of Canada (UPGC) gaat vooralsnog uit van ruim 6.000 hectare krimp. De huidige voorraad staat een vlotte start van het nieuwe seizoen in de weg.
25 Juni 2020
aardappelperceel limburg

Inside Aardappelen

Status quo voor Vlaamse 'patatten'

Het areaal consumptieaardappelen in Vlaanderen neemt dit jaar niet opnieuw toe. Dat kan het Departement Landbouw en Visserij voorzichtig bepalen op basis van de voorlopige areaalcijfers die telers hebben ingediend. Wel zijn er 2 opvallende teelten die snel groeien.
22 Juni 2020
aardappelen akkerbouw frankrijk

Inside Aardappelen

Frans aardappelareaal weet niet van stoppen

Het areaal consumptieaardappelen in Frankrijk neemt ook dit jaar weer toe. Dat berichten de aardappelorganisaties UNPT en CNIPT. Zij baseren zich op zelf verzamelde data en gegevens van de Franse overheid. Wel zijn er duidelijke verschillen tussen de departementen merkbaar.
22 Juni 2020
akkerbouw rusland

Inside Aardappelen

Ook crisis in Russische aardappelsector

Ondanks dat het officiële sterftecijfer tijdens de coronacrisis in Rusland erg laag ligt, merkt de aardappelsector in dit land ook goed de gevolgen. Hoofdzakelijk in de fritesaardappelsector. Ook hier liggen verwerkers bijna stil. Tafelaardappelen zijn eveneens al heel het jaar gevraagd.
12 Juni 2020
aardappelperceel Idaho

Inside Aardappelen

24.000 hectare minder aardappelen in VS

Het areaal aardappelen in de Verenigde Staten neemt voor oogstjaar 2020 af met ruim 6%. Dit is goed voor ruim 24.000 hectare. Daarmee is de krimp wel kleiner dan half april werd geprognotiseerd. Zoals verwacht zijn vooral minder fritesaardappelen gepoot.
8 Juni 2020
aardappelen aardappelen poten

Inside Aardappelen

Pools areaal stijgt, maar ook fritesaardappelen?

Het officiële Poolse statistiekbureau heeft de voorlopige areaalcijfers voor 2020 gepubliceerd. Hieruit blijkt dat het aardappelareaal dit jaar met ruim 5% toeneemt. Net als ieder jaar is er echter discussie over de juistheid van deze prognose. Neemt de fritesaardappelteelt überhaupt toe?
4 Juni 2020
aardappelen aardappelperceel

Inside Aardappelen

Areaaltrend Duitsland wijst op meer aardappelen

Een voorlopige areaalprognose van het Duitse ambtelijke statistiekbureau Destatis wijst uit dat het aardappelareaal voor oogst 2020 toeneemt. Een plus van bijna 2% wordt door de dienst becijfert. Onder andere de teelt van tafelaardappelen stijgt fors.
15 Mei 2020
aardappelen aardappelperceel

Inside Aardappel

NEPG vreest onvoldoende krimp aardappelareaal

Telersorganisatie North-Western European Potato Growers (NEPG) vreest dat de krimp van het aardappelareaal in de EU-5 niet voorbij de 5% komt. Dat wordt beschouwd als onvoldoende om vraag en aanbod voor oogst 2020 in balans te krijgen.
6 Mei 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden