Fritesmarkt 2019

frites

Inside Aardappelen

Wereldwijd afremmende fritesafzet zorgelijk

Er lijkt geen einde te komen in de wereldwijd groeiende vraag naar frites. Met een jaarlijkse groei van minimaal 5% in de vraag naar voorgebakken bevroren frites, lijkt de vraag zelfs groter dan verwerkers aankunnen.
14 Juni 2019
frites aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Omzeilt McCain Braziliaanse fritesoorlog?

Het Canadese McCain Foods maakte begin mei bekend een meerderheidsbelang te nemen in het Braziliaanse 'Sérya'. Dat bedrijf produceert aardappelproducten als kroketjes. Insiders zien de stap als een zet om de Europese antidumpingheffing, die Brazilië in 2017 invoerde, te omzeilen.
5 Juni 2019
aardappelen agria

Inside Aardappelen

Aardappelen van buiten fritessegment gevraagd

Aardappelen van buiten het fritessegment blijven gevraagd. Wanneer we de stemming in de markt van fritesaardappelen peilen, dan is dat een andere zaak. Belgapom kwam vrijdag 5 april dan ook met een fors lagere notering.
5 April 2019
frites aardappelverwerking frituren

Inside Aardappelen

Frites duurder en daardoor minder populair

Met fikse vertraging vertaalt het beeld op de aardappelmarkt zich langzaam door in de afzet van eindproductie. Europese aardappelverwerkers laten hun prijzen stijgen, waardoor de kopers afhaken. Met name buiten de Europese Unie bestellen afnemers daarom minder frites.
4 April 2019
frites aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Fabrieken verwerken nog altijd flink door

De Nederlandse aardappelverwerkers hebben in februari 2019 wederom behoorlijk doorgedraaid. Opvallend, want er zou nog altijd sprake zijn van een aardappeltekort. Er werd ongeveer even veel verwerkt als in februari vorig jaar. 
22 Maart 2019
frites aardappelverwerking frituren

Inside Aardappelen

Dure frites belemmeren de export

Wanneer je het over de fritesmarkt hebt, dan komt China snel ter sprake. Het land wordt gezien als dé groeimarkt voor frites. Stel je eens voor dat die 1,38 miljard inwoners ineens allemaal 'een patatje met' gaan consumeren. De hogere aardappelprijs zorgt er echter voor dat de uitvoer naar het land terugloopt.
13 Maart 2019
aardappelen akkerbouw frites aardappelverwerking

Inside Aardappelen

Fabrieken verwerken flink, ondanks aardappeltekort

De aardappelverwerkingscijfers over januari 2019 zijn opnieuw minder hoog dan in eerder jaren. Toch hebben de fabrieken in oogst 2018 niet veel minder verwerkt dan in oogst 2017. Wat laten de cijfers zien?
22 Februari 2019

BB TV Jan Huitema

'Anti-dumpingtaks op frites onterecht'

De Colombiaanse importheffingen op Europese frites moeten stoppen. 'Deze zijn onterecht en daarnaast moet een domino-effect voorkomen worden. Ook is marktprotectionisme in de Europese Unie zeer schadelijk', zo stelt Jan Huitema, Europarlementariër voor de VVD.
22 Februari 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden