Varkensslachtingen 2019

varkenshouderij varkens - agri

Inside Varkens

Zware varkens leveren, loont meer dan ooit

Zelden werden varkens zwaarder afgeleverd aan de slachterij dan nu. Het is een gebruikelijk patroon dat het gemiddelde slachtgewicht in het najaar stijgt, tot aan Kerst, maar dit jaar spelen andere factoren ook een rol. Welke zijn dat?
12 December 2019
slachterij

Nieuws Slachterij

Vion Altenburg focust zich in 2020 louter op rundvee

Vion heeft 20 november bekendgemaakt dat de productielocatie in Altenburg zich vanaf 2020 louter focust op het slachten van runderen. Op die manier hoopt deze vestiging zich beter te kunnen concentreren op verdere groei in de rundveesector.
20 November 2019
slachterij varkensvlees varkens - agri

Inside Varkens

Slachtcijfer varkens tuimelt omlaag

Er is geen woord aan gelogen dat het varkensaanbod krap is. In Nederland heeft het slachtcijfer nu zelfs een historisch dieptepunt bereikt. Wel is de varkensmarkt uit de goede flow geraakt. Hoe komt dit?
16 Augustus 2019
slachterij

Nieuws Denemarken

Danish Crown schrapt banen door varkenstekort

Door een afname in het aantal vleesvarkens is Danish Crown genoodzaakt om 175 banen te schrappen in het slachthuis in Horsens, gelegen in het oosten van Denemarken. Dat laat de varkensvleesverwerker vrijdag 28 juni weten. 
1 Juli 2019
slachterij varkensvlees varkens - agri

Inside Varkens

Duitsland slacht fors minder varkens

In de eerste 25 weken van het jaar werden in Duitsland fors minder varkens geslacht. Vooral de afgelopen weken blijft het slachtcijfer ruim achter. Dit bevestigt ook het krappe Duitse varkensaanbod.
30 Juni 2019
slachterij varkensvlees varkens - agri

Inside Varkens

Slachterijen hebben moeite om varkens te vinden

Het aantal slachtingen in Duitsland laat al langer een dalende trend zien, maar ook het Nederlandse slachtcijfer laat ineens een flinke daling zien. De daling in Duitsland komt niet alleen doordat vleesvarkenshouders varkens vasthouden. 
5 April 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden