Shutterstock

Nieuws Denemarken

Danish Crown schrapt banen door varkenstekort

1 Juli 2019 - Kimberly Bakker

Door een afname in het aantal vleesvarkens is Danish Crown genoodzaakt om 175 banen te schrappen in het slachthuis in Horsens, gelegen in het oosten van Denemarken. Dat laat de varkensvleesverwerker vrijdag 28 juni weten. 

Danish Crown meldt dat het aantal slachtingen op de locatie in Horsens gedurende de zomer zal worden afgebouwd: van 100.000 slachtingen per week tot 85.000 slachtingen per week. Het concern meldt dat een van de redenen voor de daling in het aantal leveringen aan Danish Crown is dat diverse leden van de coöperatie gestopt zijn met de slacht van biggen.

Dit is onder meer een gevolg van de droogte van vorig jaar. Daardoor zijn de voerkosten namelijk fors opgelopen. Daarnaast laat het concern weten dat steeds meer leden ervoor kiezen om hun biggen te laten slachten in Polen en Duitsland. Ook dit zorgt voor een verminderde aanvoer richting de slachterij in Horsens.

'Efficiënt blijven werken'
Per Laursen, de productiedirecteur bij Danish Crown Pork, vertelt aan de nieuwssite GlobalMeatNews dat het bedrijf sinds de start van het nieuwe jaar een afname kent van 5% in het aantal vleesvarkens, ten opzichte van vorig jaar. "Dit is de grootste reden waarom het nodig is om de capaciteit aan te passen. Deze reductie zorgt er helaas ook voor dat we afscheid moeten nemen van ongeveer 175 werknemers." 

Volgens Laursen wil Danish Crown op deze wijze een zo efficiënt mogelijk opzet hebben. "Door de capaciteit in Horsens te verminderen kunnen we een forse kostenvermindering realiseren. Daarnaast willen we er op deze manier voor zorgen dat we de mogelijkheid behouden om het aantal slachtingen later dit jaar opnieuw te verhogen. Immers, we verwachten in de herfst weer een toename in het aantal varkens."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Danish Crown sluit wederom Deense slachterij

Nieuws Varkens

Danish Crown start per direct met reorganisaties

Nieuws Samenwerking

Vion en Danish Crown sluiten pact in Duitsland

Nieuws Varkens

Danish Crown ziet omzet biologisch vlees afnemen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden