Europese verkiezingen 2019

financieel EuropeseUnie Europa euro

Inside Rente

Europese verkiezingen: de gevolgen voor lidstaten

Europa heeft vorige week gestemd. En, zoals zo vaak, kan deze stembusgang flink wat gevolgen hebben. Deze gevolgen zullen we in een tweeluik behandelen, met vandaag de gevolgen van de verkiezingen op de Europese lidstaten. 
3 Juni 2019
Brussel Europese Commissie

Inside Rente

Europese verkiezingen: de politieke gevolgen

Europa heeft vorige week gestemd. En, zoals zo vaak, kan deze stembusgang flink wat gevolgen hebben. Deze gevolgen zullen we in een tweeluik behandelen, met vandaag de politieke gevolgen van de verkiezingen op Europees niveau.
31 Mei 2019
Jan Huitema

Nieuws Europese verkiezingen

Jan Huitema populairder dan Annie Schreijer-Pierik

Jan Huitema (VVD) heeft bij de verkiezingen voor het Europees Parlement van alle landbouwwoordvoerders de meeste voorkeurstemmen gekregen. De liberaal en melkveehouder in Makkinga kreeg net meer stemmen dan de christendemocraat Annie Schreijer-Pierik.
29 Mei 2019
Boerenbusiness

Interview Gijsbrecht Gunter

'Meer ruimte nodig voor samenwerking'

In de aanloop naar de Europese parlementsverkiezingen van donderdag 23 mei legt Boerenbusiness dagelijks 6 agrarische vragen voor aan de personen met een visie op het Europese landbouwbeleid. Vandaag is dat Gijsbrecht Gunter, voorzitter Holland Onion Association en kandidaat-Europarlementslid voor ChristenUnie-SGP.
23 Mei 2019
Schreijer-Pierik

Interview Annie Schreijer-Pierik

'Den Haag heeft verborgen boeronvriendelijke agenda'

In de aanloop naar de Europese parlementsverkiezingen van donderdag 23 mei legt Boerenbusiness dagelijks 6 agrarische vragen voor aan de personen met een visie op het Europese landbouwbeleid. Vandaag is dat Annie Schreijer-Pierik, de Europarlementariër namens het CDA en lid van de Commissie voor Landbouw en plattelandsontwikkeling.
23 Mei 2019
Tsjerk Terpstra

Interview Tsjerk Terpstra

'Europees beleid moet praktischer'

In de aanloop naar de Europese parlementsverkiezingen van donderdag 23 mei legt Boerenbusiness dagelijks 6 agrarische vragen voor aan de personen met een visie op het Europese landbouwbeleid. Vandaag is dat Tsjerk Terpstra, lobbyist en vertegenwoordiger van LTO Nederland in Brussel.
22 Mei 2019
financieel euro valuta

Opinie Joost Derks

Leiden verkiezingen tot een koersschok van de euro?

Nederland en Groot-Brittannië gaan donderdag 23 mei naar de stembus voor de Europese Parlementsverkiezingen, waarna de rest van Europa zondag 26 mei volgt. Kan een grote zege van populistische partijen de euro doen wankelen?
22 Mei 2019
Jan Huitema

Interview Jan Huitema

'Hectaresteun drijft grondprijs op'

In de aanloop naar de Europese parlementsverkiezingen van donderdag 23 mei legt Boerenbusiness dagelijks 6 agrarische vragen voor aan de personen met een visie op het Europese landbouwbeleid. Vandaag is dat Jan Huitema, Europarlementariër voor de VVD.
21 Mei 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox