Varkensanalyse 2019

Vion Food Group Ronald Lotgerink

Nieuws Varkensanalyse 2019

'Vion is de verkeersagent in de vleesketen'

In een periode waarin de varkenscyclus zich laat gelden, werkt Vion door aan de organisatie van vraag- en conceptgestuurde ketens. Volgens Ronald Lotgerink, de CEO van Vion, biedt het nieuwe 'Building Balanced Chains' varkensbedrijven de kans om prijsrisico's te beperken en de productie af te stemmen op de wensen uit de markt.
10 Juni 2019
veevoer voer brok veehouderij

Nieuws Varkensanalyse 2019

'Varkenshouder regie geven in voersamenstelling'

Steeds vaker worden 'voer' en 'advies' los van elkaar gezien. Ook het bedrijf SolFeed Feed Service uit het Brabantse Sint-Oedenrode richt zich op deze manier van werken. Het hoopt varkenshouders zo de regie te geven in de rantsoensamenstellingen.
6 Juni 2019
graan soja

Nieuws Varkensanalyse 2019

Braziliaanse sojaproductie groeit onverstoord verder

Het aantal hectares voor de Braziliaanse sojaproductie ging in de afgelopen 10 jaar 3 keer over de kop. De ontbossing voor de productie van soja mindert, maar blijft doorgaan. De kritiek daarop wordt serieus genomen, maar dat geldt niet voor de Europese roep om non-GMO geproduceerde soja als grondstof voor VLOG-voer.
3 Juni 2019
Familie Spruit

Nieuws Varkensanalyse 2019

'In Canada kunnen we onze ambities waarmaken'

Edwin en Sandra Spruit hebben in het Canadese Alberta nu al bijna 20 jaar een varkensbedrijf. Door de jaren heen hebben ze uitgebreid en inmiddels boeren ze op 3 locaties. 'In Canada kunnen we onze dromen en ambities waarmaken, terwijl dat in Nederland nooit had gekund.'
30 Mei 2019
financieel euro valuta betalen

Opinie Robert Hoste

Nu niet feestvieren, maar investeren

The sky is the limit. Althans, dat is de gedachte bij varkenshouders, want eindelijk gaat de prijs serieus omhoog en wordt voer goedkoper. Deze situatie hebben we te danken aan de uitbraken van Afrikaanse varkenspest in China en veel andere Aziatische landen. Dit is natuurlijk goed nieuws voor varkenshouders, maar hoelang kan dit sentiment aanhouden?
27 Mei 2019
varkensanalyse

Nieuws Varkens

De Varkensanalyse 2019 van Boerenbusiness

Niet eerder waren de verwachtingen op de varkensmarkt zo hooggespannen als nu, maar wat doet de prijs in de komende maanden? Op deze vraag geeft Boerenbusiness antwoord in de nieuwe Varkensanalyse 2019.
24 Mei 2019

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief