Aardappelteelt 2019

Bedrijfsreportage Van der Heijden

'Iedere meter grond moet geld opbrengen'

Het gemengde akkerbouw- en varkenshouderijbedrijf van de familie Van der Heijden in Soerendonk (Noord-Brabant) heeft de focus op fritesaardappelen. Niet meer hectares, maar meer tonnen van een hectare is de filosofie van Toon en zoon Twan. Daarbij is de rekenmachine een onontbeerlijk instrument, zo blijkt.
6 December 2019
zonnepanelen zonneenergie

Nieuws Energie

Zijn zonnepanelen boven aardappelen de toekomst?

De KU Leuven heeft de eerste aardappelen die geteeld zijn onder een zonnepark geoogst. Volgens de universiteit zijn zonnepanelen boven landbouwgrond de toekomst, omdat landbouwgrond simpelweg kostbaar is.
5 September 2019
pootgoed aardappelen poten

Nieuws Gewasbescherming

Mocap voor het laatst in vroege aardappelen

De nematicide Mocap 15G mag voor het laatst worden ingezet bij de teelt van lelies en vroege aardappelen in het voorjaar 2020. Tot 21 maart volgend jaar mag het middel worden ingezet. Met het verdwijnen van de werkzame stof ethoprofos valt weer een belangrijk middel weg in de middelenkast van aardappel- en bollentelers.
9 Juli 2019
aardappelen Phytophthora aardappelziekte

Inside Aardappelen

Phytophthora gevonden op percelen in noordoosten

In het noordoosten van het land is op verschillende percelen phytophthora aangetroffen, zo laat het adviesbedrijf Delphy weten. Dat betekent eveneens dat er phytophthorasporen in omloop zijn.
14 Juni 2019
aardappelen aardappelperceel

Inside Aardappelen

Britse aardappelteler start uit niets in het groot

Het ontbreekt de Britse ondernemer James Peck niet aan ambitie. Naast 3.400 hectare graan en suikerbieten, startte hij in dit voorjaar met het poten van zijn eigen aardappelen. Een rupstrekker van 600 pk, in combinatie met een 8-rijïge pootmachine, klaarde de klus. Zijn filosofie uit de graanteelt, wordt nu ook bij de aardappelen toegepast.
5 Juni 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden