Zuivelanalyse 2019

koeien brazilie

Nieuws Zuivelanalyse 2019

Hoopvolle tijden voor melkveehouder Brazilië

Met een melkprijs van circa €0,35 kunnen melkveehouders in Brazilië goed uit de voeten. De boeren zijn vooral afhankelijk van de binnenlandse economie en die ontwikkelt zich op dit moment relatief goed. De discussies over klimaatverandering en CO2-opslag spelen in het Zuid-Amerikaanse land nauwelijks een rol.
5 Augustus 2019
stal melkveebedrijf koeienstal

Opinie Hans Peters

Veranderingen staan weer aan de poort

Het woord 'dynamiek' is een prachtig en bijzonder woord. Als je het naar onze agrarische sector vertaalt, ben je meteen op de hoogte van de betekenis.
1 Augustus 2019
melken melkveebedrijf koeien koeienstal

Nieuws Zuivelanalyse 2019

Komst melkstromen stelt melkveehouder voor keuze

Bij de pomp kan gekozen worden tussen gewone brandstof en premium brandstof. In het zuivelschap van supermarktketens verschijnen ook meer kleuren en smaken. Zuivelverwerkers zetten vol in op melkstromen, waardoor melkveehouders voor een keuze worden gezet.
29 Juli 2019
financieel euro valuta biljetten

Nieuws Zuivelanalyse 2019

Vaste melkprijs: must voor producent en verwerker

De term 'risicomanagement' klinkt steeds vaker en luider in de zuivelsector. Het vastzetten van de melkprijs voor een langere periode kan een tool zijn om risicomanagement toe te passen. René van 't Riet, consultant bij DCA Groep, vertelt over deze prijsrisico's en hoe je daarop kan inspelen.
25 Juli 2019
melk zuivel

Opinie Wouter Baan

Een speciaal biertje of een gewoon glaasje melk?

Speciaal bier is hot. Bierdrinkers in Nederland kiezen steeds vaker voor speciaal bier in plaats van gewone pils, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Daarnaast verschijnt speciaal bier steeds vaker op de menukaarten van restaurants en creëren supermarkten er volop ruimte voor in de schappen.
23 Juli 2019
Zuivelanalyse2019

Special Zuivelanalyse 2019

Analyse 2019: bent u content met uw melkprijs?

Bent u tevreden over uw melkprijs? Profiteert u inmiddels van de meerprijs van een melkstroom met specifieke kwaliteiten? De Boerenbusiness Zuivelanalyse 2019 ontrafelt de ontwikkelingen op de zuivelmarkt en geeft een verwachting voor het verloop van de melkprijs het komende halfjaar. 
22 Juli 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox