Uienmarkt 2019/2020

uien uienveld

Inside Uienmarkt

Handel tast de uienmarkt voorzichtig af

Hoewel de eerste uien van oogst 2020 zijn gerooid, is er momenteel nog weinig handel op de uienmarkt.
26 Juni 2020

Inside Uienmarkt

Eerste uien geoogst, handel nog rustig

Er is momenteel niet veel sprake van gretigheid met betrekking tot de nieuwe oogst uien, zegt DCA-marktexpert Pieter Post. Een aantal weken geleden was er nog stemming door de droogte, maar de regen heeft voor verandering gezorgd. Wat kunnen we de komende periode verwachten van de uienmarkt?
26 Juni 2020
uien

Inside Uienmarkt

Uienoogst teeltseizoen 2020 is begonnen

De uienmarkt schakelt over op een nieuw teeltseizoen. Waar de laatste uien van 2019 grotendeels een plek hebben gevonden, zijn de eerste uien van teeltseizoen 2020 inmiddels gerooid. 
19 Juni 2020

Inside Uienmarkt

Uien nieuwe oogst winnen steeds meer terrein

Met de laatste notering voor uien op het bord, is er een einde gekomen aan het noteringsseizoen van een bewogen jaar. De ui is robuust gebleken, zegt DCA-marktexpert Pieter Post. Hoe ontwikkelen de uien van het nieuwe seizoen zich? Hierover meer in deze update over de uienmarkt.
19 Juni 2020
uien uienareaal

Inside Uienmarkt

Maakt regen uien minder vast gestemd?

Met nog een lang groeiseizoen te gaan is er al behoorlijk veel stemming voor de zaaiuien nieuwe oogst. Maakt het groeizame weer van de afgelopen week de stemming minder vast?
12 Juni 2020
Engeland Groot Brittannie

Inside Uienmarkt

Groot-Brittannië minder dominant op uienmarkt

Groot-Brittannië is steevast één van de grootste afnemers van Nederlandse uien. Hoewel zij dit seizoen al een behoorlijk volume importeerden, loopt de export achter op voorgaande jaren.   
12 Juni 2020

Inside Uienmarkt

Vermeend uientekort blijkt fata morgana

Het uienseizoen 2019/20 loopt op zijn einde. De laatste uien zijn vanwege de kwaliteit een probleem om geplaatst te krijgen, zegt DCA-marktexpert Pieter Post. Hoe zijn de verwachtingen richting de nieuwe oogst? 
12 Juni 2020
uien

Inside Uienmarkt

Weinig animo voor laatste uien oogst 2019

Slechts enkele partijen uien van teeltseizoen 2019 zijn nog niet verkocht. Waar er de afgelopen weken een grote run was op deze laatste uien, lijkt deze strijd nu te zijn gestreden.
5 Juni 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden