RVO

energie zonnepanelen zonneenergie

Nieuws Energie

Negatieve elektriciteitsprijs zit ondernemers dwars

Door de corona crisis wordt er veel minder energie gebruikt dan normaal, in de vorm van elektriciteit, gas olie, of welke andere vorm dan ook. Tegelijkertijd is de productie van zonne energie veel groter dan normaal, vanwege het uitzonderlijk vaste en zeer zonnige weer.
19 April 2020
melkveebedrijf koeien koeienstal

Nieuws Fosfaatrechten

Melkproductie leidend in berekenen fosfaatexcretie

Vanaf 2020 is de totale melkproductie per melkkoe leidend voor het berekenen van de fosfaatexcretie. Voorgaande jaren rekende RVO en de NVWA met de hoeveelheid melk die werd afgeleverd werd aan de melkfabriek. 
13 Maart 2020
regen melkveebedrijf nederland percelen

Nieuws Gecombineerde opgave

Perceelsgrenzen checken met of zonder stip

De Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) is nauwkeuriger dankzij scherpere beelden en uniformeert alle bronkaarten die beschikbaar zijn van het landelijk gebied, van diverse instanties. Om te voorkomen dat er net als bij de invoering van de basisregistratie percelen veel bezwaren worden gemaakt, voert RVO de vernieuwing geleidelijk door.
5 Maart 2020
melk melken melkveebedrijf

Inside Melk

Nederlandse melkaanvoer opent 2020 op gemiddelde

De Nederlandse melkveebedrijven hebben de productie in januari van dit jaar flink opgeschroefd ten opzichte van de eerste maand van 2019. Toch zit de melkveehouderij daarmee vrijwel precies op het 5-jarige gemiddelde.
13 Februari 2020
Schouten landbouwminister Carola Schouten

Nieuws Fosfaatrechten

Schouten beraadt zich op publicatie fosfaatrechten

De publicatie van toegekende fosfaatrechten is voorlopig van de baan, zo heeft landbouwminister Carola Schouten vandaag (15 januari) laten weten.
15 Januari 2020
RVO

Nieuws Fosfaatrechten

'RVO helpt dierenactivisten handje met fosfaatrechten'

Farmers Defence Force (FDF) laat juristen uitzoeken of de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) zo maar openbaar mag maken hoeveel fosfaatrechten elk bedrijf heeft.
10 Januari 2020
RVO

Nieuws Fosfaatrechten

RVO maakt fosfaatruimte per boer binnenkort bekend

Vanaf 15 januari maakt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) de gegevens bekend van alle bedrijven die in 2018 fosfaatrechten hebben toegekend. Dit schijft de Meststoffenwet voor.
9 Januari 2020
spuiten gewasbescherming

Nieuws Subsidies

MIA/Vamil krijgt 10 miljoen extra budget

De overheid trekt €10 miljoen extra uit voor milieuvriendelijke investeringen voor 2020. Op 27 december is de nieuwe Milieulijst gepubliceerd voor 2020. Het totale budget stijgt daarmee tot €149 miljoen.
30 December 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden