Den Haag

belastingdienst

Achtergrond Fiscus

De implicaties van de nieuwe box 3-heffing

De Hoge Raad heeft vorige week (24 december) geoordeeld dat de huidige inrichting van de belastingheffing in box 3 in het belastingstelsel in strijd is met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM). Sinds 2017 wordt de verschuldigde belasting bepaald op grond van een fictief rendement voor spaarders en beleggers, iets wat bij met name spaarders leidt tot hoge lasten in verhouding tot het werkelijk behaalde rendement. Hoewel de directe impact voor agrarische bedrijven niet groot is, geeft het voor agrariërs met bijvoorbeeld vermogensparticipaties, verpachte landbouwgrond of een verhuurde tweede bedrijfswoning stof tot nadenken.
28 December 2021
politiek DenHaag binnenhof

Nieuws Politiek

Stikstofwet niet controversieel verklaard

De Eerste kamer heeft vandaag de Stikstofwet niet controversieel verklaard, zoals PVV, PvdD, FVD, SGP enFractie-Van Pareren hadden voorgesteld (gesteund door Fractie-Otten).
2 Februari 2021
boerenprotest Farmers Defence Force

Nieuws Boerenprotest

Zo verliep het boerenprotest in Den Haag

Het volgende boerenprotest in Den Haag is in volle gang. De afgelopen nacht en vroege ochtend zijn weer massaal boeren met hun trekkers naar de Hofstad getrokken. Deze keer als actie tegen de Omgevingswet, maar ook ter promotie van het initiatief FarmerFriendly.
17 November 2020
boerenprotest

Nieuws Boerenprotest

Boeren uiten frustratie over krachtvoerregeling

Opnieuw zijn de Nederlandse boeren op de trekker gesprongen om te demonstreren. Gisteravond werd er gestemd over het voerspoor van minister Carola Schouten. Ondanks verschillende argumenten tegen de maatregel werd het niet van tafel geveegd. Zowel Agractie als Farmers Defence Force riepen de boeren op om op te rukken naar Den Haag.
3 Juli 2020
boerenprotest

Nieuws Agractie 2019

Kemp: '800 trekkers extra naar Malieveld'

De boerenprotesten op het Malieveld in Den Haag verlopen tot nu toe netjes, al kost dat de organisatie Agractie wel veel moeite. De sfeer is echter goed. Naar verwachting worden er nog zo'n 800 trekkers verwacht.
1 Oktober 2019
Henk Bleker

Nieuws Agractie 2019

'Het is een opeenstapeling van frustraties'

Henk Bleker, oud staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, spreekt dinsdagmiddag de duizenden boeren in den Haag toe tijdens de protestactie. Hij hoefde niet lang na te denken toen de organisatie hem vroeg: “Het is een opeenstapeling van boosheid, verontwaardiging en frustraties. Dit zat er gewoon aan te komen.”
1 Oktober 2019
frankrijk boerenprotest

Nieuws Acties

Boeren gaan demonstreren in Den Haag

Veel boeren zijn de modderstroom aan maatschappelijke en politieke kritiek meer dan zat. Daarom staat eind september een demonstratie gepland in Den Haag. Initiatiefnemer Bart Kemps uit Ede, en zelf schapenhouder van beroep, zegt al honderden aanmeldingen te hebben.
13 September 2019

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox